Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delta City

  Odgovorni, zabavni i inovativni

  Razgovarali smo sa menadžerima šoping centara Ušće, BEO, Mercator, Delta City i Immo Outlet – onima koji neprestano brinu o zadovoljstvu zakupaca i posetilaca.

  Šta povezuje omiljene beogradske destinacije za kupovinu: šoping centre UšćeBEOMercatorDelta City i Immo Outlet? Najpre je to činjenica da su pod okriljem kompanije MPC Properties, u čijem portfoliju nastavljaju da rastu, olakšavaju i ulepšavaju svakodnevicu svojim posetiocima.

  Ovi centri, zatim, svaki sa jedinstvenom pozicijom brenda i pričom, dosledni su u realizaciji zelene agende, kao strateškog opredeljenja svoje kompanije, uz inovativno poslovanje, najbolju ponudu brendova, zabavni sadržaj, kao i uvek nove (marketinške) aktivnosti.

  Aleksandra Grbić

  menadžerka Ušće Shopping Centera

  Aleksandra Grbić, Ušće Shopping centar

  Aleksandra Grbić, menadžerka Ušće Shopping Centera

  Da li se trenutni profit i posećenost šoping centra može izjednačiti sa periodom pre kovida?

  ‒ Mogu da istaknem da je prethodna godina bila veoma uspešna za Ušće, a taj trend se nastavlja i u ovoj godini. Korona nam je donela više namenskih kupovina i produženo vreme boravka u tržnom centru, što nam je omogućilo da se prometi izjednače i čak prevaziđu tu čuvenu 2019. godinu. Trendovi u našoj industriji se, zaista, brzo menjanju, a mi, evo, svih ovih 14 godina, koliko Ušće postoji, zaista uspevamo da ih uspešno pratimo, što naši posetioci i prepoznaju.

  U planu nam je i velika rekonstrukcija centra, a fokus unapređenja će biti na udobnosti, novim i inovativnim komercijalnim formatima, kao što su izložbeni prostori i pop-up lokacije. Najveća transformacija ponude biće u segmentu hrane i pića, sa brojnim novim sadržajima i planiranim zonama za sedenje na otvorenom. Novi koncept Ušća stvoriće i potpuno novi izgled fasade koja gleda ka Brankovom mostu, sa transparentnom staklenom površinom, gde su planirani restorani sa atraktivnim pogledom na grad. Sve to će pratiti unapređena ponuda brendova i očekujemo da ćemo nastaviti da održavamo posećenost centra na visokom nivou, kao što smo to radili svih ovih godina. Ušće jeste sinonim za dobru ponudu, pozitivnu energiju, radoznalost i nova iskustva. Naši posetioci veoma vole i izložbe i festivale, gde mogu da uživaju u dobroj ponudi, ali i dobroj atmosferi. Tako smo, na primer, za Dan žena organizovali Festival vina i čokolade, a početkom juna festival „Meraki” sa jedinstvenom ponudom domaćih ručno rađenih brendova.

  Naš fokus i strateški pravac, definitivno, prestavljaju zelene inicijative i orijentacija ka održivosti. Tako smo tokom prošle godine pokrenuli niz zelenih inicijativa u sklopu projekta „UŠĆE Go Green”. UŠĆE Shopping Center je kultno mesto u gradu i smatramo da je naš zadatak, kao lidera u industriji, da donosimo nove ideje i inicijative.

  Vukašin Mitrović

  Vukašin Mitrović, BEO

  Vukašin Mitrović, menadžer BEO Shopping Centera

  menadžer BEO Shopping Centera

  Koji sadržaj se u okviru vašeg tržnog centra pokazao kao najzanimljiviji za zakupce i korisnike?

  ‒ Imajući u vidu da je BEO Shopping Center jedan od najmlađih šoping centara u zemlji, te da smo na njemu primenili poslednje svetske trendove i vrhunsku ekspertizu, i sami zakupci su to ispratili kroz organizaciju i dekoraciju svojih radnji i primenu novih, inovativnih koncepata. Ono što je karakteristično za BEO jeste njegov izuzetno moderan enterijer sa puno svetlosti, prostranim trgovima, prelepim zelenim površinama i oazama, različitim prostorima za relaksaciju i odmor od kupovine, što posetiocima stvara osećaj kao da su na otvorenom. Stoga, mogu sa ponosom da kažem da je BEO najlepši šoping centar u gradu, a potvrda toga nije samo moje subjektivno mišljenje, već to dokazuju i ocene najznačajnijih evropskih organizacija. Pre manje od mesec dana, BEO Shopping Center je osvojio prestižnu nagradu „The European Council of Shopping Places (ECSP) 2023” u kategoriji „New Development”, a u 2021. godini čak dve prestižne međunarodne nagrade renomirane organizacije „International Property Awards” i u kategorijama „Best Retail Architecture” i „Best Retail Interior”.

  Takođe, napomenuo bih i da su upravo u BEO Shopping Centeru prvi put na domaćem tržištu svoje radnje otvorili renomirani internacionalni brendovi, poput poznatog nemačkog lanca Peek & Cloppenburg. Pored velike ponude u modnom segmentu, BEO se može pohvaliti i svojom ponudom dobrih restorana, različitim zabavnim sadržajima, fitnes centrom, velikim i prostranim parkingom od preko 1200 mesta. BEO neguje autentičnost, pa posebno ističem to što svojim zabavnim sadržajem okuplja zajednicu koja sa nama deli iste vrednosti. Projekti poput BEO Runnersa i takmičenja BEO talenat samo su začetak onoga što BEO planira da priredi svojim posetiocima. Tokom jula slavimo treći rođendan centra i neskromno obećavamo najluđu zabavu u gradu.

  Dragana Protić

  menadžer centara Mercator Immo Outlet

  Koji su danas najčešći upiti i zamisli zakupaca sa kojima komunicirate i na koji način se unapređuje sama ponuda centra?

  ‒ Najčešći upiti zakupaca idu u smeru povećanja vidljivosti postojeće ponude i njenog unapređenja, ali i lepšeg i ugodnijeg ambijenta za kupovinu, novih sadržaja, a sve to da bismo zajedno zadržali lojalne kupce i istovremeno privukli nove. Razvijanjem timskog i partnerskog pristupa svih nas angažovanih na objektu, u saradnji sa zakupcima, može se uspešno odgovoriti na sve izazove koje promene na tržištu donose.

  Dragana Protić, Mercator

  Dragana Protić, Mercator

  Ponudu Mercator Centra Beograd obogatili smo velikom rekonstrukcijom Severnog trga, koja je, pored potpuno novog izgleda, donela i novu funkcionalnost tom delu centra, a uz otvaranje Mesare Morava, Meat Concept storea, i novo mesto okupljanja i uživanja u hrani. Taj deo centra ugostio je i novog zakupca – OVS. Skoro istovremeno, renoviran je i proširen restoran BrunchMona je, nakon rekonstrukcije, otvorila prvu Mona Man radnju upravo u našem centru. Takođe, ponudu smo obogatili i otvaranjem lokala CT shopLuna i Zepter. U Mercator centru su u toku pripreme za Letnji projekat, koji će, pored sezone popusta i različitih aktivacija, sadržati i jednu vrlo interesantnu izložbu, kakvu do sada nismo imali u centru. Mercator je i inače prepoznatljiv po sadržaju koji okuplja ljubitelje knjige, umetnosti, kreativnosti, uz nezaobilaznu notu hedonizma.

  Kada govorimo o centru Immo Outlet, njegov zeleni plato omiljeno je mesto okupljanja porodica iz kraja, a renoviranjem i postavkom novog igrališta oplemenili smo sadržaj platoa i obradovali mnoge mališane i njihove roditelje. U planu nam je i uvođenje dodatnih sadržaja koji će pružiti jedno potpuno novo iskustvo našim posetiocima. Immo Outlet će tokom leta ponovo organizovati radionice za naše najmlađe sugrađane, kao i tradicionalni letnji bioskop. Lagano ulazimo i u organizovanje proslave četrnaestog rođendana centra, na kome će, kao i do sada, biti puno interesantnih sadržaja za sve generacije naših sugrađana.

  Vojislav Popović

  menadžer Delta City Shopping Centera

  Šta je trenutno u fokusu poslovanja vašeg šoping centra i koje će inicijative i koji projekti biti pokrenuti u predstojećem periodu?

  ‒ Kao prvi moderan šoping centar kod nas, Delta City je imao vremena da se pozicionira na tržištu i raznovrsnom ponudom zadobije posetioce koji mu se uvek vraćaju. Kroz dobar spoj brendova, gastronomsku ponudu, ali i kroz aktivnosti za najmlađe – trudimo se da kreiranim sadržajem ispunimo očekivanja svih posetilaca. Period iza nas bio je izuzetno zahtevan za našu branšu, ispunjen neizvesnošću i potrebom da se brzo prilagođavamo novonastalim kriznim situacijama. Rezultatima koje beležimo možemo biti zadovoljni, ali pažnju konstantno posvećujemo modernizovanju i unapređenju kako objekta kojim rukovodimo tako i svih procesa u vezi sa njegovim uspešnim radom.

  Vojislav Popović, Delta City

  Od preuzimanja vlasništva nad ovim šoping centrom, krajem 2021. godine, kompanija MPC Properties svim kapacitetima radi na tome da poboljša i unapredi centar za sve zakupce i posetioce. Tako su već tokom prve godine usledila velika unapređenja – renovirana je food court zona, renovirani su toaleti, implementiran je novi sistem naplate parkinga, a česti su molerski i bravarski radovi koji unapređuju estetiku centra. U narednom periodu planirano je dodatno osvežavanje nameštaja u zajedničkim prostorijama centra.

  Neverovatan je osećaj pripadnosti i emotivna povezanost naših posetilaca sa centrom, čemu svakodnevno svedočim. Iako centar posećuju sve generacije i svaka pronalazi svoje omiljene brendove, Delta City je mesto gde porodice prave najlepše uspomene, provode vreme zajedno i vrlo često prisustvuju kreativnim radionicama, edukativnim programima i koncertima za najmlađe. Nedavno je održan Music Family Weekend, koji je okupio veliku publiku oko izvedbi najmlađih umetnika iz sveta baleta i plesa. Delta City teatar je sada već tradicionalno jedan od najdražih i najposećenijih sadržaja našeg centra. Sve naše aktivnosti usmerene su ka vrednostima koje centar neguje godinama i upravo zbog toga Delta City posmatramo kao bezvremenski, baš kao što je i porodica.

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE