Daje lični primer: Zakerberg POLA GODINE neće dolaziti na posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Daje lični primer: Zakerberg POLA GODINE neće dolaziti na posao

  Fejsbuk svojim zaposlenima daje veću fleksibilnost za rad van kancelarije – a Mark Zakerberg daje i lični primer.

  Izvršni direktor Fejsbuka rekao je zaposlenima da planira da radi na daljinu najmanje polovinu sledeće godine.

  Otkrio sam da mi je rad na daljinu dao više prostora za dugotrajno razmišljanje i pomogao mi da provodim više vremena sa porodicom, što me čini srećnijim i produktivnijim na poslu“, napisao je Zakerberg u posebnoj poruci.

  Fejsbuk je u sredu saopštio da će zaposlenima na svim nivoima kompanije omogućiti da se prijave za rad na daljinu, ako im njihov posao to dozvoljava. Zaposleni koji žele da se vrate u kancelariju mogu to učiniti na fleksibilnoj osnovi, ali biće podsticani da provedu najmanje polovinu svog vremena u prostorijama kompanije. Prema zvaničnom pravilu firme, zaposleni do 20 radnih dana u godini mogu da rade na daljinu.

  Fejsbuk će takođe postepeno proširiti mogućnost rada na daljinu iz inostranstva, počev od sledeće nedelje sa zaposlenima koji žele da se presele iz Sjedinjenih Država u Kanadu i iz bilo kog dela Evrope ili Bliskog istoka u Ujedinjeno Kraljevstvo.

  Zakerberg je ranije rekao da očekuje da će najmanje polovina radne snage Fejsbuka raditi potpuno na daljinu u narednih 10 godina.

  Mnoge kompanije iz Silicijumske doline koje su među prvima uvele rad na daljinu zbog pandemije, sada smišljaju na koji način da ponovo otvore svoje kancelarije.

  Tviter je svojim zaposlenima dao mogućnost da zauvek rade na daljinu ako im njihov posao to dozvoljava, dok Gugl radnicima daje da sami izaberu kako im najviše odgovara da rade – da trajno rade na daljinu, vrate se u kancelariju ili menjaju kancelarije od septembra ove godine.

  Epl i Uber usvojili su rigidnije politike zahtevajući od zaposlenih da se vrate u kancelarije najmanje tri dana u nedelji, takođe počev od septembra.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE