Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li vam i dalje nestaju pošiljke iz Kine? Pošta tvrdi – KORONA

  Udruženje potrošača „Efektiva“ navelo je da se građani i dalje žale na problem neprispelih pošiljki iz Kine, zbog čega su tražili sastanak sa Poštom Srbije.

  Kako kažu, ovo je drugi put da traže direktan razgovor na kom bi pokušali da dobiju objašnjenje o načinu funkcionisanja prijema i dostave pošiljki, te mogućim problemima koji uzrokuju da pošiljke i dalje ne pristižu.

  Pošta Srbije je, kako kažu iz Efektive, sastanak odbila ali su odgovorili mejlom u kojem su naveli da je problem neprispelih pošiljki uzrokovan globalnim pandemijom.

  “Još uvek nije došlo do pune normalizacije tokova u međunarodnom poštanskom saobraćaju. Zbog toga se prispeće međunarodnog poštanskog materijala, kako u količini, tako i u dinamici ne odvija na način koji odgovara redovnom i nesmetanom funkcionisanju, odnosno pošiljke iz međunarodnog saobraćaja prispevaju usporenom dinamikom”, navela je Pošta Srbije i dodala da se to neminovno reflektuje prema primaocima pošiljki širom sveta, uključujući i Srbiju.

  Pošta Srbije istakla je da ni na koji način ne može da snosi odgovornost  za rad inostranih poštanskih operatera, niti da odgovara za kašnjenja, ali da ulaže maksimalne napore da se dinamika prispeća i regoistovanih i neregistrovanih pošiljaka pospeši.

  S tim u vezi, naglasili su, da međunarodne neregistrovane pismonosne pošiljke kakva je većina pošiljaka generisanih internet trgovinom, ne podležu praćenju putem zvaničnih sajtova poštanskih operatora, te da odabirom takve usluge korisnici ostaju bez informacija o status pošiljke koju očekuju.

  Ipak, zbog odbijenog drugog po redu sastanka, Udruženje potrošača „Efektiva“ navelo je da postoji mogućnost da su optužbe koje su građani izneli na rad Pošte da paketi nestaju krivicom ovog preduzeća tačne.

  “Pošta Srbije nastavlja svoj manir monopolističkog ponašanja a upravo takav odnos, uz odbijanje konstruktivnog razgovora, ponovo budi sumnju da postoji mogućnost istinitosti optužbi koje su građani izneli na rad Pošte i sumnju da paketi nestaju upravo krivicom ovog preduzeća i nemogućnošću kontrole toka paketa od njihovog prijema do krajnjeg korisnika”, navela je “Efektiva”.

  Poštari poručuju: Nismo LOPOVI!; Efektiva: Misteriozno NESTALI paketi počeli da stižu

  Zbog masovne krađe paketa u Srbiji, Aliexpress drastično poskupeo isporuku

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • djuro

   Zanimljivo, dobijem informaciju da je posiljka stigla u srbiju i ona mi stigne, nakon toga, tek posle 2 meseca. Nezgodne te strane poste

  • Gordana Maksimovicmaksimovic

   Nisam dobila čaše iz voća dolini nagradne igre.Posta je u general zdanovoj2.Kažu nemamo.koka kola mi je poslala obaveštenje o prispecu nagrade.

  • Manix

   Pre su informacije mogle da se vide sa pretrage o prispecu posiljke sa postinog site-a, ali to mesecima vise ne moze. Sa Alijevog site-a moze da se vidi da je paket stigao u zemlju odatle je porucen, ali posle vise nema informacija. Ovi nasi LOPOVI iz poste konfiskuju posiljke i to se posle nadje na nasim sajtovima po mnogo vecim cenama. Vi platite cekate preko 3 meseca, Ali vam refundira novac, vi ne dobijete naruceno, a lopovi to bez problema prodaju ili dele izmedju sebe. Licno mislim da je to jedna velika banda. Neznam da li ce i ko da stane njima na put jer to rusi nase bilateralne odnose i slobodnu trgovinu. Verujem da nisu to male pare u pitanju.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE