Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li pijete više kafe od Marka Cukerberga, Elona Maska i drugih kreativaca i lidera?

  Veliki umovi obično ustaju veoma rano, malo spavaju i urade nezamislivu količinu stvari u toku dana. Kako bi pregurali dan, većina ljudi koristi kofeinske dodatke. Enterpreneur otkriva koliko kafe unose najpoznatiji svetski lideri i kreativci i koje su njihove navike unošenja kofeina.

  Elon Mask, dve šolje

  Osnivač Tesle i SpaceX-a pije dve šoljice kafe na dan. Rekli bismo da je Elon Mask pronašao svoj balans kada je u pitanju unos kofeina ali treba se prisetiti njegovih izjava od pre nekoliko godina kada je tvrdio da narušava svoje zdravlje prevelikim unosom dijetalne Koka-Kole.

  Dejvid Linč, sedam (kada brejnstormuje)

  Poznati američki reditelj i producent napravio je čitav kult ispijanja kafe u svojem jedinstvenom gradiću Tvin Piks. On je u jednom intervjuu ispričao kako oko 14:30h, kada završi ručak, ode na veliki čokoladni šejk i četiri, pet, šest ili sedam šolja kafe sa puno šećera. Tada bi počinjao njegov brejnstorming, a on je u zanosu ideje pisao po salvetama kafića.

  Ričard Brenson, 20 šolja (čaja)

  Kada ustajete u 5:30h da biste išli na kajt-surfing potrebna vam je dodatna pomoć da pregurate dan, ili je makar tako u slučaju osnivača Virgin grupe. Zato on u toku dana popije i do 20 šoljica belog čaja bez šećera.

  Ludvig van Betoven, tačno 60 zrna po šolji

  Najveći kompozitor svih vremena insistirao je na tome da svaka šoljica njegove kafe sadrži tačno 60 zrna kafe. Očigledno je Betoven bio izuzetno striktan po pitanju brojeva jer su i njegove simfonije imale numeraciju.

  Teodor Ruzvelt, 3,7 litara na dan

  Njegov sin je jednom izjavio da mu je šolja za kafu veća od kade. On je dodao da Teodor popije galon kafe dnevno sa pet kockica šećera. Mnogi smatraju da ovo objašnjava njegovu neverovatnu energiju.

  Mark Cukerberg, nula

  Mark uopšte ne pije kafu i ne samo nju nego ništa sa kofeinom. Jednom prilikom vlasnik kafeterije ga je ponudio svojom najboljom kafom na šta je diskretno odgovorio: „Izvinite, ne volim kofein.“

  [preporucene_vesti ids=“247382, 269803, 113220″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay/printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE