Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novac, kompanija ziđin

  CG: Najveće plate u bankama i energetskom sektoru

  Najplaćenija zanimanja u Crnoj Gori u julu ove godine bila su u sektorima bankarstva i energetike, a najmanje su zarađivali zaposleni u pomoćnim uslužnim deatnostima i prerađivačkoj industriji.

  To se navodi u Mesečnom statističkom pregledu Uprave za statistiku MONSTAT.

  Prosečna zarada u julu u Crnoj Gori iznosila je 797 evra. Zaposleni u sektoru finansija su u julu u proseku primili 1.267 evra, a u energetskom sektoru 1.249.

  Prema podacima MONSTAT, prosečena zarada preko hiljadu evra u julu je zabeležena u sektoru vađenje ruda i kamena i iznosila je 1.052 evra. Prosečna zarada zaposlenih u IT sektoru i komunikacijama bila je 1011 evra.

  U sektorima Poslovanje s nekretninama prosečna julska zarada iznosila je 955 evra, Državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 912, Zdravstvena i socijalna zaštita 900 i Obrazovanje 800 evra.

  Manje od prosečne zarade na državnom nivou (979 evra) primili su oni koji rade u sektorima Građevinarstvo – 755 evra, Saobraćaj i skladištenje – 750, Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i Umetničke zabavne i rekreativne delatnosti – po 723 evra, Usluge smeštaja i ishrane – 721, te Stručne, naučne i tehničke delatnosti – 715 evra.

  U pet sektora prosečne plate su bile manje od 700 evra, i to: Snabdjevanje vodom; upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti – 687 evra, Ostale uslužne delatnosti – 669 evra, Trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala – 666, Administrativne i pomoćne uslužne delatnosti – 642 i Prerađivačka industrija – 631 evro.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE