Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crna Gora, plaže

  Crna Gora najviše zavisi od turizma od svih evropskih zemalja

  Od svih zemalja Evrope Crna Gora, odnosno crnogorska ekonomija je najviše zavisna od turizma, pokazuju podaci istraživanja „World Travel and Tourism Council“. Kako je navedeno u tabeli, turizam čini 30,8 BDP-a Crne Gore.

  Odmah ispod Crne Gore, po učešću turističkog sektora u BDP-u, nalaze se Hrvatska sa 24,8 odsto, Island 21,4 odsto.

  Najmanje od turizma zavise ekonomije Rusije- pet odsto, Poljske 4,8 odsto, dok se na poslednjem mjestu nalazi Irska sa 4,2 odsto.

  Crna Gora u problemu ove godine- manje turista

  Inače ove sezone turistički radnici nisu zadovoljni posetom i ovog leta turista je manje nego prethodnih.

  Ugostitelji i hotelijeri tvrde da je manje gostiju nego prethodne godine. Uzrok vide u ratu u Ukrajini, slaboj promociji Crne Gore kao turističke destinacije, ali i u visokim cenama.

  Premijer Dritan Abazović rekao je prošlog meseca da je predsezona u toj zemlji bila jako dobra, a da je glavna sezona je u “malom zakašnjenju, i da su cene kao na Azurnoj obali”.

  “Ako neko misli da može da se ponovi sezona od prošle godine kada je bio špic neverovatan, jer smo mi bili jedina otvorena zemlja 45 dana, to će teško moći da se realizuje. Moramo da se prilagodimo novim trendovima. Cene na primorju su kao na Azurnoj obali, to Crna Gora do sada nikada videla nije”, rekao je Abazović.

  Kako je dodao, raduje ga što dosta turista bira mir, prirodu bez gužvi i putovanja prema plažama, krajeve gde je čist vazduh i gde temperature nisu visoke kao na primorju.

   

   

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE