Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crna Gora sprema „ekonomske“ pasoše za Arape

  Kompanija Henley & Partners najavila je da će u oktobru sa Vladom Crne Gore pokrenuti program sticanja državljanstva po osnovu ulaganja u Crnoj Gori, za koji veliko interesovanje očekuju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

  Iz ove globalne kompanije za migraciju investicija saopštili su da više od osam godina savetuju Vladu Crne Gore o mogućem uvođenju programa ekonomskog državljanstva i veoma su zadovoljni što je sad pokrenut.

  “Program sticanja državljanstva Crne Gore po osnovu investicija biće ograničen na samo 2.000 kandidata i ponudiće pojedincima nekoliko opcija, uključujući ulaganje od 450.000 evra u projekte u razvijenim područjima ili ulaganje od 250.000 evra u projekte u manje razvijenim područjima.“

  Vlada će, pored toga, naplaćivati naknadu od 100.000 evra po prijavama. Nadoknada će biti usmerena u poseban fond za razvoj nerazvijenih područja, navedeno je u saopštenju.

  „Predviđamo značajno interesovanje iz UAE za državljanstvo putem investicionih mogućnosti u jurisdikcijama kao što je Crna Gora“, rekao je Marko Gantenbein, član globalnog izvršnog odbora Henlei & Partnersa i menadžment partnera Henlei & Partners Dubai.

  U oktobru 2017. godine UAE i Crna Gora su proširile ugovor o izuzeću viznog režima na obične vlasnike pasoša.

  Iz Evropske komisije ranije su upozorili da će Crna Gora morati da se, prilikom davanja državljanstva stranim investitorima, uskladi sa evropskim strogim normama i kriterijumima za sprečavanje bezbednosnih rizika.

  Izvor: Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE