Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG: Autoput možda „skoči“ za 80 miliona evra

  U crnogorskom Ministarstvu saobraćaja još ne znaju da li će cena gradnje prioritetne deonice auto-puta Bar Boljare biti uvećana, ali ne poriču mogućnost da troškovi mogu porasti do 10 odsto.

  Iz tog resora Pobjedi je saopšteno da je ugovorom o projektovanju i izgradnji prioritetne deonice Smokovac-Uvač-Mateševo predviđena mogućnost da cena može biti uvećana za deset odsto.

  Kako je ugovorom precizirano da će izgradnja autoputa koštati državu 809 miliona evra, cena bi mogla biti uvećana do 80,9 miliona.

  „Do uvećanja cene može doći ukoliko se javi potreba za izmenama i korekcijama usled nepredvidivih i naknadnih radova, a što je i praksa kod ovakvih, kao i kod projekata znatno manje vrednosti i obima radova“, kazali su Pobjedi u Ministarstvu saobraćaja.

  Predstavnici ministarstva navode da je procedura utvrđivanja naknadnih i nepredvidivih radova, kao i određivanje njihove vrednosti, jasno definisana kroz klauzule ugovora. Međutim, nisu precizirali koji bi to naknadni ili nepredvidivi radovi na auto-putu bili.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE