Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cene ogreva

  Počelo je: Inspekcije „češlja“ da li se poštuju ograničene cene ogreva

  Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su nadležne inspekcije juče započele kontrolu prodavaca peleta i ogrevnog drveta, kao i da će biti kontrolisani i proizvođači kako bi se stabilizovalo tržište.

  Glavno pitanje je da li poštuju ograničenja cene ogreva?

  „Juče izvršena kontrola prodavaca peleta i ogrevnog drveta u više gradova i opština u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Kraljevu, Majdanpeku i Ivanjici, i da je samo njih 13 imalo sve što je potrebno za legalnu prodaju“, rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

  Cene ogreva: Neće se kontrolisati samo prodavci

  Takođe, kako je dodala, osim prodavaca, kontrolisaće se i proizvođači, „a poreska uprava će krenuti sa kontrolom peletara u narednim danima, jer je suštinski važno da stabilizujemo tržište i da građani mogu da kupe sve što im je potrebno“.

  „Jako je važno da u energetskom bilansu, pored toga što vodimo računa o tome da imamo dovoljno električne, toplotne energije, gasa, nafte i naftnih derivata, vodimo računa i o tome da domaćinstva u Srbiji koja koriste pelet ili ogrevno drvo imaju ove energente. Država je, imajući u vidu da više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 ogrevno drvo, i da to nije bilo dovoljno, ograničila cenu na 320 evra po toni peleta, zabranila izvoz drveta i peleta, ali pošto postoji zastoj u lancu, inspekcije su počele da kontrolišu“, rekla je Mihajlović .

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE