Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cena lične karte

  Ako izgubite lična dokumenta, nova će vas koštati i do 15.000 RSD

  Cena lične karte i ostalih ličnih dokumenata koje, usled različitih okolnosti, morate opet da vadite, koštaće vas neretko više od 10.000 dinara.

  Ako vam je neko ukrao ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu, ako ste ih izgubili, ili iz nekog razloga promenili neki od ličnih podataka poput prezimena, procedura za vađenje novih dokumenata biće iscrpna, dugačka ali i skupa. Neretko može da košta i više od novca koji vam je, na primer, ukraden zajedno sa novčanikom.

  Načešći savet koji u slučaju krađe dobijemo jeste da lična dokumenta treba odvojiti od novca, ali mnogi to shvate tek kad sami iskuse ovakvu nevolju.
  cena lične karte

  novčanik, vađenje novih kartica, cena lične karte

  Koja je cena nove lične karte?

  Najvažniji dokument koji posedujemo i koji uglavnom uvek imamo kod sebe jeste lična karta. Ako je izgubimo, cena lične karte je u tom slučaju gotovo 3.000 dinara. Da biste nestakan, odnosno proglasili postojeću ličnu kartu nevažećom, moraćete da platite oko 1.700 dinara. Odmah po donošenju tog rešenja, prima se zahtev o izdavanju nove lične karte i to košta 1.155 dinara

  Da biste je izvadili, morate da prijavite u najbližem MUP-u i da popunite prijavu o nestaloj ličnoj karti.

  Takođe, da biste izvadili novu vozačku dozvolu, probnu vozačku dozvolu ili saobraćajnu dozvolu, moraćete da izdvojite nekoliko hiljada dinara.

  Za novu probnu vozačku dozvolu ili onu regularnu moraćete da platite oko 2.500 dinara, dok je cena nove saobraćajne gotovo duplo veća, oko 4.000 dinara.

  Za novu zdravstvenu knjižicu takođe ćete morati da izdvojite oko 500 dinara.

  Nova lična karta, cena lične karte, vozačka dozvola, zdravtvena knjižica

  Kada je u pitanju pasoš, on će vas, ako ga izgubite, koštati najviše. Naime, kako biste prijavili nestanak pasoša, moraćete da platite 900 dinara, a za vađenje novog 3.600 dinara.

  Takođe, mnogi kada se nađu u takvoj situaciji ostanu i bez platnih kartica. To može da košta najviše, ukoliko karticu ne blokirate na vreme ili nemate dovoljno osiguravajućih metoda koji sprečavaju skidanje novca sa računa.

  Ipak, što se tiče same izrade novih platnih kartica, to uglavnom zavisi od banke do banke, razloga zbog kog ste ostali bez kartice itd. Ukoliko se naplaćuje, cena kartica uglavnom iznosi po nekoliko stotina dinara.

  cena lične karte

  nova dokumenta, platne kartice, cena dokumenata

  Ako sve sračunamo, kompletna nova dokumenta stajaće vas i do 15.000 dinara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE