Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čajetina poklanja Hilandaru 70 hektara na Zlatiboru

  Opština Čajetina preodlučila je 70 hektara zemljišta na Zlatiboru prenese manastiru Hilandar u cilju realizacije naučno-obrazovnih kampova, koji bi potom prerasli u obrazovnu ustanovu u okviru srednjoškolskog obrazovanja.

  „Ideja je da se izgradi obrazovni objekat sa internatom za smeštaj učenika i terenima za sport i rekreaciju. Ovo je prvi put da manastir Hilandar dobije svoj metoh (imanje) na teritoriji Zlatiborskog okruga.“

  Svečana dodela ove donacije biće upriličena u petak, 8. jula, uz prisustvo igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija, najavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon skupštinske sednice.

  Hilandar (Pixabay)

  Osim te, dodao je Đurić, obrađeno je još 27 tačaka dnevnog reda i kao najvažniju izdvojio rebalans budžeta za 2022. godinu, pošto su sredstva u budžetu povećana za 475 miliona dinara, tako da sada ukupan budžet iznosi oko 3,8 milijardi dinara.

  „To nije ukupna cifra jer veliki broj investicija sprovodimo zajedno sa finansijerima i investitorima, tako da će ukupan budžet opštine Čajetina biti preko pet milijardi dinara, što je najveći budžet po glavi stanovnika u čitavoj Srbiji“, istakao je on.

  Objasnio je da je najveći deo budžetskih sredstava namenjen za investicije.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE