Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krkobabićev „jubilej“: Dodeljena hiljadita seoska kuća

  Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je da je dodeljena hiljadita seoska kuća sa okućnicom uz političku podršku i opredeljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se država i društvo okrenu selu.

  „Danas je dodeljena hiljadita seoska kuća sa okućnicom. Hiljadu kuća za godinu dana, to je broj kojim je sve rečeno i utemeljenost programa i rešenost vlade Srbije da ga realizuje i dragoceno naučno i stručno znanje Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, ali i ključna politička podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izražena kroz njegovo opredeljenje da se kao država i društvo okrenemo selu i seljanima“, rekao je Krkobabić.

  Dodao je da se „hiljadita“ kuća nalazi u selu Prigrevica, opština Apatin, ima 183 kvadratna metra i 5,4 ara okućnice, a za kupovinu odobreno je 1,2 miliona dinara.

  Dvadesetogodišnjaci Miloš i Ivana opredelili su se, kakako je rekao Krkobabić, da u njoj zajedno nastave život.

  Komisija je na sednici odobrila još 105 zahteva, čime je za godinu dana dodeljen novac za kupovinu hiljadu napuštenih kuća u selima širom Srbije.

  foto: Beta

  Danas je, prema rečima Krkobabića, rešeno stambeno pitanje za 11 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 20 samohranih roditelja i 74 porodice, a samo opština Apatin od sada može da računa na osam novih porodica u svojim selima.

  Maksimalan iznos dostigle su seoske kuće u opštinama Apatin, Kula, Bač, Trstenik, Knić…

  Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom traje do utroška opredeljenih sredstava, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

  Za bespovratna sredstava za kupovinu seoske kuće mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice do 45 godina života.

  Interesovanje ne jenjava i u svakom trenutku je oko 500 zahteva u proceduri.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE