Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bugarski biznismen i dalje hoće „Staklaru“

  Drama u Srpskoj fabrici stakla iz Paraćina ne jenjava. Tek što je Privredni sudu u Kragujevcu odbacio predlog za pokretanje stečaja sa obrazloženjem da firma „Veksilum”, osnovana pre tri meseca, svoja potraživanja „nije učinila verovatnim”, njihov advokat najavio je žalbu.

  Kako je juče za „Politiku” rekao pravni zastupnik „Veksiluma” Vojislav Ilić, žalbu je već je napisao na 25 gusto kucanih strana. Danas će je dostaviti Privrednom sudu u Kragujevcu.

  Inače, 8. jun je, po zakonu, poslednji rok da advokati kompanije, iza koje stoji kontroverzni bugarski biznismen Cvetan Vasilev, podnesu žalbu na odluku suda. Sud je svoju odluku obrazložio time da „Veksilum” potraživanja „nije učinio verovatnim”, pa se, između ostalog, u njoj navodi da ugovori o prodaji duga na tržištu nisu bili overeni kod notara.

  Prema važećim propisima, ugovori o ustupanju potraživanja ne moraju da se overavaju, tako da je ta primedba neosnovana rekao je Ilić.

  Predstavnici „Veksiluma” tvrde da im „Staklara” duguje 47 miliona evra. Reč je o zajmu koji je Vasilev preko „Glas industrija”, tokom 2012. i 2013. godine dao „Staklari”, u vreme dok je još bio vlasnik ove fabrike iz Paraćina.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE