Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bugari najzainteresovaniji za doček Nove godine u Beogradu – zašto?

  Beogradskim hotelijerima najveće interesovanje za doček Nove godine prijavili su turisti iz Bugarske, a da bi se privukili gosti iz regiona i unutrašnjosti Srbije nedostaje informacija da li će vlast glavnog grada organizovati program na ulicama.

  To je rekao direktor Poslovnog udruženja hotelsko – ugostiteljske privrede Srbije (HORES) Georgi Genov.

  „Hotelijeri čekaju da vide šta da ponude gostima, da li ima zabave na ulici, nije više komunističko doba kada su gosti bili zadoboljni hotelskim programom“, rekao je Genov za Betu.

  Dodao je da bi bilo normalno da se odluka o organizovanju uličnog dočeka objavi u oktobru da bi turistički radnici imali najvažniji „mamac“ za privlačenje gostiju.

  Genov je rekao da za sada ima rezervacija iz Bugarske, ali da to nije dovoljno da se napune hoteli glavnog grada i da će oni zauzeti najviše 20 odsto kapaciteta.

  „Goste za Novu godinu najviše privlači ulični spektakl“, rekao je Genov i naveo da je ova godina za hotelijere bila dobra, naročito tokom avgusta i septembra i da su nadmašeni čak i neki rezultati poslovanja iz prepandemijske 2019 godine.

  Prema rečima direktora hotela „Mažestik“ Dragana Živkovića, Bugari su u tom hotelu, kao i prošle godine, rezervisali smeštaj još pre nekoliko meseci, pa su smeštajni kapaciteti od 140 soba tokom dva praznična dana već rasporodati.

  On je rekao da su cene za novogodišnji aranžman korigovane minimalno, jedan-dva odsto pre nego što se inflacija zahuktala, i da nisu želeli da menjaju ugovore.

  Godišnji rezultati poslovanja se, prema njegovim rečima popravljaju posle dvogodišnjeg perioda pandemije, pa je „hotel na dobrom putu oporavka, krenuo je uzbrdo, ali je neizvesno kada će stići na vrh“.

  Bugari očekuju koncert Lepe Brene za doček Nove godine

  Direktor hotela „Hilton“ Aleksandar Vasilijević rekao je da je prodato 85 odsto kapaciteta, a da su među gostima najbrojniji državljani Bugarske.

  Vasilijević je rekao da je tokom godine bilo i gostiju sa Bliskog istoka i da se hotel oporavio nakon finansijske krize zbog koronavirusa.

  „Rasprodali smo skoro ceo kapacitet za novogodišnje praznike, a Bugari su najbrojniji“, rekao je direktor hotela „Radison“ Robert Stojko.

  Ocenio je da bi brojnost Bugara mogla da se protumači najavom koncerta Lepe Brene za novogodišnje praznike.

  „Oni vole Lepu Brenu i verujem da je to glavni motiv za tako masovan dolazak u Srbiju“, rekao je Stojko.

  Šta možemo očekivati od Nove godine u Beogradu?

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE