Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budimpeštanski vodovod pomaže Beogradu u snabdevanju pijaćom vodom

  Budimpeštanski vodovod pomaže Beogradu u snabdevanju pijaćom vodom. Nizak vodostaj reka takođe predstavlja problem u glavnom gradu Srbije.

  Većina bunara je zastarela sa malim prinosima vode. U skladu sa odličnim međuvladinim odnosima, mađarski stručnjaci pomažu u snabdevanju pijaćom vodom glavnog grada susedne države.

  Od ćerke firme Budimpeštanskog Vodovoda, Duna-Kut Kft.-a smo saznali da je kompanija već u potpunosti rekonstruisala četiri  bunara, sa značajnim povećanjem izdašnosti.

  Na zahtev najviših rukovodilaca Beogradskog vodovoda i kanalizacije, jedan Reni bunar će biti predat ovih dana na privremeni rad kako bi se ublažili problemi vodosnabdevanja Beograda.

  Da bi se i u Beogradu kao i u Budimpešti osigurao kontinuirani protok dovoljne pijaće vode iz slavine, neizbežno je izvršiti rekonstrukciju i ostalih bunara.

  Zahvaljujući dosadašnjem uzornom radu, uvereni su da će i dalje dobijati poverenje za obnavljanje ostalih bunara.

  Sporazum koji su potpisali mađarski ministar spoljnih poslova i srpski ministar ekonomije pruža dobru osnovu za gore navedeno, čija je jedna od važnijih tačaka sprovođenje programa rekonstrukcije beogradskih bunara u saradnji sa Budimpeštom.

  Ovaj sporazum je ponovo potvrđen nakon sastanka zajedničkog ekonomskog odbora mešovitog komiteta srpsko-mađarske vlade u Beogradu 3-4. Juna 2021.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: INFOSERVIS DOO

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE