Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pruga, rekonstrukcija

  Brza pruga uveliko radi, a pola miliona ljudi „odsečeno“ od Beograda

  Oko 500.000 stanovnika dela Srema i Mačvanskog regiona, zbog odluke železnica, odsečeno je od prestonice, bez direktne vozne linije od Šida, Sremske Mitrovice i Rume, Loznice i Šapca, do Beograda.

  Zbog toga, građani ova dva srpska regiona, kako navodi Mitrovica.info, pitaju zbog čega je to tako, iako postoje svi tehnički i saobraćajni preduslovi za bar desetak vozova dnevno, u oba pravca.

  Kinezi i Rusi su izgradili brzu prugu preko istočnog dela Srema dok je zapadni deo Srema, na kojem postoji dvokolosečna pruga još iz vremena Austrougarske, odsečen.

  Vozovi od Šida putuju do Golubinaca i tu se okreću, iako postoji tehnička mogućnost da nastave ka Beogradu. Štaviše, u redu vožnje od decembra prošle godine predviđeno je dnevno osam polazaka od Šida do Beograd Centra i nazad.

  U međuvremenu, zbog kašnjenja izgradnje brze pruge, ovaj vozni red je privremeno redukovan na šest polazaka i to do Batajnice, gde bi se prelazilo na BG voz, navodi portal Mitrovica.info.

  U stvarnosti, iako je brza pruga odavno startovala, i dalje se vožnja završava u Golubincima, a jednom dnevno se putnici od Golubinaca iznajmljenim autobusima prebacuju do Batajnice, što srpske železnice, inače budžetski korisnici, plaćaju privatnicima.

  Kad nema vozova, građani su prinuđeni da plaćaju, u međuvremenu, enormno poskupele autobuske karte, da bi se prevezli do Beograda ili obrnuto, do mitrovačke bolnice čija se nadležnost pruža i do opština Inđija i Stara Pazova.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE