Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Sve više španskih kompanija želi da investira u Srbiji

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da Srbija i Španija beleže stalan rast robne razmene kao i da je povećan interes španskih kompanija koje žele da investiraju na srpskom tržištu.

  Kako je saopštila Vlada, Brnabić je razovarala sa delegacijom Privredne komore Španije i predstavnicima španskih kompanija, koji su juče, zajedno sa srpskim kompanijama, učestvovali na drugom Poslovnom forumu „Srbija-Španija“ o ekonomiji, bilateralnoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

  Brnabić je istakla da su strateški planovi vlade dalji nastavak infrastrukturnih projekata, kroz koje se može ostvariti saradnja i sa investitorima iz ove zemlje.

  Španske kompanije da predlože projekte

  Premijerka je objasnila da će u fokusu vlade u budućem periodu biti projekti u oblasti energetike, obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, ali i investicije u oblasti biotehnologije i biomedicine.

  Ona je pozvala predstavnike španskih kompanija da predlože njihove projekte.

  Brnabić je ocenila da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri, „izgradjeni na obostranom uvažavanju i podršci po pitanjima od najvećeg nacionalnog interesa“, pre svega, kroz očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta dveju zemalja i spremnosti za unapredjenje svih vidova saradnje.

  Ana Brnabić

  Ana Brnabić (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

  O posvećenosti i spremnosti obe strane za intenziviranjem političkog dijaloga, kako je navela premijerka, svedoči i činjenica o nedavnoj poseti šefa španske vlade Pedra Sančesa Srbiji, što je ujedno i prva poseta Srbiji jednog španskog zvaničnika na najvišem nivou u novijoj istoriji bilateralnih odnosa.

  Privrednici iz Španije su, kao oblasti sa velikim potencijalom za investicije, naveli i ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, farmaceutsku industriju, energetsku i digitalnu transformaciju i oblast naučnih istraživanja.

  Na sastanku je istaknuto da održavanje poslovnih foruma, kao i potpisani Okvirni protokol o finansijskoj i tehničkoj saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukturnih projekata, umnogome doprinose boljoj saradnji i lakšem uspostavljanju kontakata privrednika dveju zemalja.

  Španske kompanije žele u Srbiju

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Milan Obradović, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE