Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask, Tvitovi, Tviter

  Najavljena masovna otpuštanja u Tviteru, a šta kaže Ilon Mask?

  Osoblje Tvitera širom sveta iščekuje večeras informaciju da li još ima posao nakon što je iz istoimene kompanije koja rukovodi ovom društvenom mrežom zaposlenima poslat mejl koji najavljuje masovna otpuštanja, prenosi BBC.

  U tekstu se navodi da ova dešavanja vidljivo utiču na funkcionisanje same platforme.

  Očekuje se da će novi vlasnik kompanije, milijarder Ilon Mask otpustiti oko polovine radne snage Tvitera, koja sada broji 8.000 ljudi.

  Prema njegovim rečima, Tviter je imao masovni pad prihoda jer su razni aktivisti vršili pritisak na oglašivače.

  Neki mediji prenose da je Mask otpustio otprilike polovinu od 7.500 zaposlenih Tvitera, ostavljajući čitave timove potpuno ili skoro potpuno desetkovane, uključujući i one koji imaju zadatak odbrane od izbornih dezinformacija uoči izbora u SAD sledeće nedelje.

  Oblasti Tvitera na koje su Maskovi rezovi najviše uticali uključuju timove za poverenje u proizvode i bezbednost, politiku, komunikaciju, tvitovanje, etičku veštačku inteligenciju, nauku o podacima, istraživanje, mašinsko učenje, društvenu dobrobit, pristupačnost, pa čak i određene ključne inženjerske timove, navodi se u tvitovima otpuštenih i ljudi upoznatih sa materijom, prenosi Verdž.

  Šta se navodi u mejlu koji je Tviter poslao radnicima?

  U napeto iščekivanom mejlu koji su zaposleni dobili, čiju je sadržinu objavio američki sajt za tehnološke vesti Insajder, poručuje im se da im je „danas poslednji radni dan u kompaniji“, da će status sa platom i beneficijama zadržati do 2. februara 2023. godine, a za to vreme neće raditi i da će im pristup Tviterovim sistemima biti deaktiviran.

  Od zaposlenih se očekuje da se u tom periodu i dalje pridržavaju svih kompanijskih pravila, a tokom ove sedmice dobiće sve detalje u vezi sa otpremninama, kao i sporazum o otkazu.

  Tviter

  Tviter (Unsplash)

  U sedištu Tvitera u San Francisku, deo osoblja kaže da još ne zna da li je otpušten ili nije, na prozorima kancelarije u Londonu spuštene su roletne, a osoblju je rečeno da radi od kuće dok se ne odluči kakva im je budućnost u kompaniji.

  BBC javlja da je protiv Tvitera već pokrenut kolektivni spor zaposlenih u vezi sa masovnim otpuštanjem.

  U funkcionisanju same društvene mreže vidljiv je nedostatak ažuriranja u #Explorer tabu.

  Kao u sceni iz „Kuma“…

  Mask je prošle sedmice kupio Tviter za 44 milijardi dolara, uklonio je čitav upravni odbor kompanije i sebe postavio za jedinog rukovodioca.

  Na konferenciji investitora u Njujorku on je danas izjavio da je previše novca dao za Tviter i da je razmišljao o tome da se povuče iz sporazuma o kupoprodaji.

  Ilon Mask, aerodrom

  Ilon Mask, aerodrom (Beta/AP)

  Prema pisanju Biznis insajdera rekao je učesnicima konferencije: „Pokušao sam da se povučem iz sporazuma, i to je bilo kao u onoj sceni iz ‘Kuma’“.

  U toj sceni, na koju je mislio, kako prenosi ovaj medij, jedan holivudski producent saznaje za cenu svog odbijanja da popularnom pevaču Džoniju Fontejnu, štićeniku mafijaškog bosa, da ulogu u svom novom filmu.

  Probudivši se u krevetu, producent pronalazi kraj sebe u posteljini odsečenu glavu svog najboljeg trkačkog konja.

  Nove ideje Ilona Maska: Tviter će NAPLAĆIVATI korisnicima za plavu kvačicu uz ime

  Izvor: BBC

  Foto: Unsplash, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE