Brnabić: Na testove DNEVNO ode više od 700.000 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Na testove DNEVNO ode više od 700.000 EUR

  Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je njen kabinet tokom krize izazvane virusom korona iznosio najbolje i najpreciznije podatke u odnosu na bilo koju epidemiju zabeleženu u Srbiji.

  Pokušali smo da budemo transparentni i imamo što bolju analizu situacije na terenu i ne verujem da je neko izgubio poverenje u Krizni štab za borbu protiv virusa”, rekla je Ana Brnabić tokom Plenarne sednice Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

  Ana Brnabić je najavila da će po okončanju pandemije biti izvršena analiza i revizija svih brojki.

  Svako u Kriznom štabu ima pune ruke posla u borbi protiv pandemije i pravljenju planova za vakcinaciju, izjavila je premijerka, navodeći da je proteklih meseci Svetska zdravstvena organizacija više puta menjala mišljenje o virusu korona u roku od 48 sati.

  Velika Britanija je u avgustu u jednom danu smanjila broj umrlih od kovid-19 za 5.377, ali ih niko nije optužio za manipulaciju podacima, rekla je Ana Brnabić.

  Ona je navela da Vlada dnevno troši više od 700.000 evra na testiranje građana na prisustvo virusa korona, uz tvrdnju da malo koja država toliko ulaže u testiranje.

  Na respiratorima su 353 zaražene osobe, a na početku krize smo imali mnogo manje tih aparata na raspolaganju. Srbija nije imala dovoljno zaštitne opreme na početku krize, ali je tada niko na svetu nije imao dovoljno, izjavila je Ana Brnabić.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE