Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Papina rođendanska „želja“: Vakcina za najsiromašnije

  Papa Franja koji diskretno slavi 84. rođendan ponovo je apelovao na zemlje da garantuju „najsiromašnijima“ pristup vakcini protiv koronavirusa.

  „Ponavljam moj apel političkim zvaničnicima i privatnom sektoru da usvoje odgovarajuće mere da garantuju vakcine protiv kovida 19 i neophodnu tehnologiju da se pomogne bolesnima i svima koji su siromašniji i osetljiviji“, napisao je on u govoru pripremljenom za 1. januar, Dan mira, koji je upravo obelodanjen.

  Poglavar Rimokatoličke crkve, koji je izabrao da ove godine brani „kulturu brige o drugima“, izrazio je žaljenje zbog „raznih oblika nacionalizma, rasizma, ksenofobije, ratova i sukoba koji šire smrt i razaranje“, ocenivši da „nažalost, oni dobijaju novi zalet“.

  Rekao je da se treba podsetiti na poštovanje humanitarnog prava posebno u trenutku kada se ratovi i sukobi smenjuju bez prekida.

  „Nažalost mnogi regioni i zajednice više se ne sećaju vremena kada su živeli u miru i bezbednosti“, i glad se ukorenila tamo gde je nekad bila nepoznata.

  Papa je predložio da se sva sredstva namenjena za vojne troškove stave u svetski fond za konačno iskorenjenje gladi i za razvoj najsiromašnijih zemalja.

  Na rođendan koji je „obeležen vrlo jednostavno“, prema njegovom portparolu, papa Franja je poslao četiri respiratora Venecueli.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE