Britanske kompanije odlučile: Bez većih BOŽIĆNIH PROSLAVA u kolektivima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanske kompanije odlučile: Bez većih BOŽIĆNIH PROSLAVA u kolektivima

  Mnoge kompanije u Velikoj Britaniji odlučile su da održavaju manje božićne proslave unutar firme, a ne veće događaje, jer je situacija sa novom varijantom korona virusa “omikron” dovela do povećane zabrinutost za bezbednost tokom velikih okupljanja.

  Kompanije NatWest, Aviva i Deloitte odlučile su da će prisustvo svečanim događajima biti lični izbor zaposlenih.

  Ipak, ivent industrija ponadala se da će joj velike božićne zabave pomoći da nadoknadi izgubljenu zaradu, prenosi BBC.

  Oko 52 odsto radnih jedinica u Velikoj Britaniji odlučilo je da ne održi božićnu zabavu, pokazala je jedna anketa među 2.000 kancelarijskih radnika.

  NatWest, koji zapošljava skoro 60.000 ljudi, pozvao je zaposlene da se testiraju pre nego što prisustvuju timskim događajima.

  Osiguravajuća kuća Aviva je takođe zatražila od zaposlenih da se testira pre dolaska na proslavu.  Kompanija takođe savetuje radnike da “nose maske prema potrebi”.

  U međuvremenu, konsultantske firme Deloitte, PwC, EY i KPMG potvrdile su da događaji u celoj kompaniji nisu planirani, ali da bi manji timovi mogli da organzuju proslave.

  Većina velikih investicionih banaka više ne održava velike božićne zabave i timovi sada organizuju skupove van kancelarije.

  Vlada u Velikoj Britaniji saopštila da nema potrebe da se otkazuju božićne zabave uprkos pojavi nove varijante korona virusa, a građani se pozivaju da prime buser dozu vakcine.

  Direktorka Agencije za zdravstvenu bezbednost Velike Britanije, dr Dženi Haris, rekla je da ljudi ne bi trebalo da se druže u većim grupama i da ”to sada nije nužno”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE