Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hotel

  Britanija troši više od 500.000 funti dnevno na prazne hotelske krevete za migrante

  Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova troši više pod pola miliona funti dnevno na rezervacije hotelskih soba koje koristi kao „tampon“ za sprečavanje prenatrpanosti centara za prijem migranata.

  Kako prenosi londonski Tajms, pozivajući se na neimenovani izvor iz Ministarstva, potrebno je oko 5.000 kreveta u slučaju da dođe do porast broja prelazaka migranata preko Lamanša.

  U protekla tri dana 1.339 migranata prešlo je Lamanš u malim čamcima, čime je ukupan broj za ovu godinu dostigao 12.772, što je otprilike isti broj koji je stigao u ovo doba prošle godine, uprkos prošlomesečnoj tvrdnji Rišija Sunaka da je njegov plan da zaustavi dolaske čamaca sa imigrantima „počeo da daje rezultate“.

  Tajms dodaje da 9.689 migranata koji su stigli malim čamcima od 7. marta, datuma kada je predstavljen predlog Zakona o ilegalnoj migraciji, više neće biti suočeni sa pritvorom i udaljenjem iz Velike Britanije i da će njihov zahtev za azil saslušati Ministarstvo unutrašnjih poslova, pošto je, prema usvojenom amandmanu vlade, odlučeno da se zakon ne primenjuje retroaktivno.

  Zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su da je „tampon“ od 5.000 praznih hotelskih kreveta važan kako bi se izbegla prenatrpanost u obradnom centru Manston u Kentu.

  Nepredviđeni slučaj je da se izbegne ponavljanje pretrpanosti na lokaciji prošle jeseni kada je nedostatak hotelskih soba doveo do toga da je više od 4.000 ljudi, više nego trostruko od kapaciteta, smešteno u jednom trenutku, što je dovelo do izbijanja difterije i drugih bolesti.

  Prosečna noćna cena smeštaja migranta u hotelskom krevetu je oko 109 funti po osobi, što znači da odeljenje troši više od 500.000 funti novca poreskih obveznika dnevno na prazne krevete.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE