Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RTS se oglasio povodom otkaza Jovana Memedovića

  Radio-televizija Srbije u saopštenju je izrazila žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović posle više od 30 godina prekinuo radni odnos.

  Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović, jedan od najistaknutijih novinara i TV lica koji je doprineo ugledu RTS, posle više od 30 godina prekinuo radni odnos, navodi se na sajtu RTS.

  Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio, uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući.

  Kolegijum RTS obaveštava javnost da emisije „Sasvim prirodno“ i kviz „Potera“ ostaju na programima RTS sa Memedovićem kao zaštitnim licem koje su angažovale izvršne produkcije, piše u saopštenju.

  Novinar i urednik Radio televizije Srbije Jovan Memedović dao je otkaz posle više od 30 godina rada u ovoj kući.

  Kako su objavili mediji, razlog je Etički kodeks RTS koji je Upravni odbor na čelu sa Brankom Klanščekom usvojio krajem prošle godine, a prema kojem je zaposlenima na javnom servisu zabranjeno da rade i u emisijama spoljne produkcije. Problem u Memedovićem slučaju je emisija „Potera“.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE