Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Branka Pudrlja Durbaba: Predviđanje potreba korisnika, pre nego odgovor na njih

  Intervju: Branka Pudrlja Durbaba, Glavni direktor za tržište, A1 Srbija

  Internacionalna sinergija koju smo ostvarili zahvaljujući nedavnom rebrendiranju, omogućila nam je da budemo jedini operator sa sopstvenim brendom uređaja na tržištu.

  1. Tržište telekomunikacija prolazilo je kroz velike promene i pre pojave globalne pandemije. Koliko su zdravstvena i privredna kriza ubrzale tranziciju ka najmodernijim tehnologijama?

  Digitalna transformacija je godinama jedna od najvažnijih tema u svetu, a postaje sve važnija i na našem tržištu. Pandemija je sve to ubacila u novu brzinu i mnoge kompanije naterala da se prilagode brže. Telco industrija je na neki način generator tog trenda, jer već nekoliko godina poslujemo van tradicionalnih okvira. Iako je prva asocijacija na telekomunikacionog operatora – pružanje konektivnosti, A1 Srbija je osim ljudi usmeren i na povezivanje uređaja. Budućnost već sada zahteva kreiranje end to end rešenja, zaokruženih procesa koji biznis korisnicima daju optimalno rešenje po sistemu „ključ u ruke“. Veoma je uzbudljivo i velika odgovornost imati aktivnu ulogu u tome, kao ICT kompanija.

  1. Koliko i na koji način su se promenile potrebe poslovnih korisnika i kako odgovarate na njih?

  Postoji potreba za većom digitalizacijom poslovnih procesa, posebno imajući u vidu trend rada od kuće. To podrazumeva kvalitetnu komunikacionu podršku ljudima i mašinama. Tržište Internet of Things uređaja raste velikom brzinom i procenjuje se do čak 75 milijardi evra do 2025. godine. A1 Srbija je među samo 15 odsto operatora u svetu koji korisnicima nude benefite Narrow Band IoT tehnologije. Ona je odlična za biznis korisnike jer pruža širok spektar primene – u poljoprivredi, saobraćaju, energetici, zaštiti životne sredine, proizvodnji, u svakoj oblasti u kojoj postoji merenje i slanje podataka. Posvećeni smo servisima budućnosti koji će poslovnim korisnicima pomoći u optimizaciji, a podržavamo ih i kroz prvu besplatnu poslovnu platformu – Naša mreža.

   

  1. Istraživanja pokazuju da kompanije očekuju veću prodaju putem digitalnih kanala, ali i brzo prilagođavanje novim uslovima, što ponovo u fokus stavlja prodaju i marketing. Kako A1 Srbija planira da isprati ovu tranziciju?

  Predviđanje trendova nam omogućava da to bude svakodnevni način poslovanja. Internacionalna sinergija koju smo ostvarili zahvaljujući nedavnom rebrendiranju, omogućila nam je da budemo jedini operator sa sopstvenim brendom uređaja na tržištu. Taj ekskluzivitet dostupan je i našim poslovnim korisnicima budući da uz Moćne biznis tarife mogu da izaberu poslednju generaciju A1 Alpha telefona, prvih na tržištu Srbije sa 3 godine garancije i prvih 3 meseca besplatnog osiguranja uređaja. Osim toga, uveliko radimo na značajnim unapređenjima mrežne infrastrukture, proširenju kapaciteta 4G mreže i još većem unapređenju data servisa. Dodatna infrastrukturna proširenja predviđena su u celoj zemlji, posebno na području Beograda i u Vojvodini, koja će unaprediti iskustva korisnika na čak 70 odsto mreže.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE