Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Boš objavio rezultate u Srbiji: Proširena fabrika, počeo izvoz u SAD

  Kompanija Boš (Bosch), koja u Pećincima ima fabriku za proizvodnju sistema brisača,  saopštila je da je u Srbiji u prošloj godini imala stabilan razvoj ali predviđa slabije rezultate u ovoj godini zbog globalne pandemije korona virusa.

  Prodaja na lokalnom tržištu povećana je za 1,4 procenta u poređenju sa prethodnom godinom, dostigavši 55 miliona evra.

  Ukupan neto prihod Boša od prodaje, uključujući interne isporuke povezanim kompanijama, iznosio je 271 milion evra u 2019. godini, što je 1,5 odsto više nego u 2019. godini.

  Boš je zadržao četvrto mesto na listi 15 najvećih izvoznika iz Srbije.

  „Tokom 2019. godine značajno smo povećali kapacitete u inženjeringu za nove proizvode i počeli da proizvodimo motore za sisteme brisača u fabrici u Pećincima. Istovremeno smo nastavili sa razvojem kapaciteta IT sektora u Beogradu“, rekla je generalna direktorka Boš grupe u Srbiji Jovanka Jovanović.

  Tokom prethodne godine kompanija Bosch je završila sledeću fazu ulaganja u fabriku za sisteme brisača u Pećincima. Osim razvoja proizvodnih kapaciteta, kompanija Bosch se takođe usredsredila na razvoj lokalnih IT aktivnosti. Digitalni i razvojni centar u Srbiji zapošljava programere koji rade na rešenjima za e-trgovinu, elektronske usluge, mobilne aplikacije za Bosch precizne merne aparate i rešenja za komunikaciju sa distributerima.

  U 2019. godini proizvodni asortiman je proširen na motore za sisteme brisača, a ove godine je počeo izvoz van Evrope, u SAD. Nova ulaganja završena su u septembru 2019. godine, napravljeno je dodatnih 16.000 m2 novog dostupnog prostora, nova kantina za zaposlene i novi skladišni prostor.

  Sada se poslovanje kompanije Bosch u Srbiji odvija na više od 60.000 m2 u fabrici u Pećincima i na 6.000 m2 kancelarijskog prostora u Beogradu. Fabrika kompanije Bosch u Pećincima zvanično je akreditovana za novi profil u okviru programa dualnog obrazovanja – profil tehničara mehatronike.

  Nemačka Boš grupa je od 2012. godine uložila oko 99 miliona evra u razvoj poslovanja u Srbiji, od čega više od 37 miliona evra u 2019. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Boš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE