Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bogovska OTPREMNINA: Direktoru „Plantaža“ POLA MILIONA EUR

  Poslednji izvršni direktor državne kompanije Plantaže iz Crne Gore, koji sada obavlja funkciju člana Borda direktora, Đorđije Rajković, dobio je 480 hiljada evra otpremnine prilikom odlaska iz te kompanije.

  “Dobio sam 480 hiljada otpremnine, ali sam to dobio jer sam otišao pre vremena. Ispunio sam jedan od uslova za penziju, imao sam još dve godine pravo da radim, ali sam procenio da je pametno da odem i tada sam po ugovoru koji sam imao sa Bordom dobio otpremninu. Imao sam ugovor sa Bordom i po njemu sam imao pravo na otpremninu”, rekao je Rajković za Dan, prenosi Investitor.

  Pre dve godine se, kako je rekao, vratio u Plantaže u Bord direktora.

  “Tamo sam u ime Fonda penzijskog invalidskog osiguranja (PIO) i za članstvo primam kao i ostali 500 evra mesečno”, dodao je Rajković.

  Da li će i sadašnja direktorka dobiti toliku otpremninu?

  Rajković je Plantaže napustio 2008. godine, kada je stekao jedan od uslova za odlazak u penziju. Na njegovo mesto 2008. godine došla je Verica Maraš, koja je javnosti poznata od kada je javno objavljen njen imovinski karton, iz kojeg je javnost saznala da joj je plata 7.400 evra, što je više od 14 prosečnih crnogorskih plata, koja je 510 evra.

  Međutim, kako crnogorske Vijesti pišu, Maraš je tražila Odboru direktora te kompanije da je razreši dužnosti “iz objektivnih razloga”, čime je predupredila da je smeni nova vlast koja je stava da ona treba da ode i da odgovora, ocenjujući da je predvodila uništavanje jednog od najznačajnijih preduzeća.

  Na pitanje upućeno kompaniji Plantaže da li će i koliku otpremninu dobiti Maraš, iz kompanije nisu odgovorili.

  Ona je predložila Bordu da imenuje direktora pravnog sektora Plantaža, Miroslava Vukovića, za njenog naslednika.

  Prema tvrdnjama više izvora Dana, Maraš bi trebalo da bude postavljena za savetnika direktora.

  Odbor direktora će danas održati sednicu na kojoj će razmotriti i verovatno prihvatiti predlog Maraš za razrešenje sa funkcije.

  Izvor: Investitor, vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE