Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KORONA RAZARA: Otkaz za četvrtinu, direktorima režu plate

  Hongkonška avio-kompanija Katej Pasifik saopštila je da će ukinuti 8.500 radnih mesta i zatvoriti svoju regionalnu avio-kompaniju zbog smanjenja avio-prevoza.

  Kao glavni krivac navodi se aktuelna pandemija koronavirusa. Zbog toga će oko 5.300 zaposlenih baziranih u Hongkongu i još 600 drugde verovatno izgubiti svoja radna mesta, a 2.600 nepopunjenih pozicija biće ukinuto.

  To smanjenje predstavlja oko 24 odsto radne snage kompanije, navodi se u saopštenju.

  Takođe će biti zatvorena njena regionalna avio-kompanija Katej Dragon, a operacije prestaju od danas. Tražiće odobrenje regulatornih tela da većinu tih ruta preuzme Katej Pasifik i njena niskobudžetna kompanija HK Ekspres.

  Globalna pandemija nastavlja da ima razarajući uticaj na avijaciju i teška istina je da moramo fundamentalno da restrukturiramo Grupu da bismo preživeli“, rekao je generalni direktor Katej Pasifika Ogastas Tang.

  Rekao je da to mora da se uradi da bi se zaštitilo što je moguće više radnih mesta i da bi se ispunile obaveze prema Hongkongu i korisnicima. Plan restrukturiranja će koštati oko 2,2 milijarde honkonških dolara (238,8 miliona američkih dolara), navela je kompanija.

  Smanjenja plata direktorima kompanije nastaviće se tokom 2021. i neće biti povećanja plata 2021. niti bonusa za ovu godinu za zaposlene u Hongkongu, navela je kompanija.

  Osoblju zaposlenom na pozicijama koje nisu direktno povezane sa letovima će biti ponuđen dobrovoljni plan odlaska u prvoj polovini iduće godine.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE