BMW Biznis liga - Dražen Garapić: "Dobra mašina je važna, ali ne i presudna" (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga – Dražen Garapić: “Dobra mašina je važna, ali ne i presudna” (VIDEO)

  Takmičenje u vožnji automobila, koje je medijska kuća BIZLife organizovala uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, održano je na stazi NAVAK. Najbolji iz sveta biznisa odlično su se snašli i u ulozi iza upravljača BMW sportskih i biznis mašina BMW M440i xDrive i BMW 520d xDrive, a bili su podeljeni u mušku i žensku konkurenciju.

  Jedan od učesnika bio je i Dražen Garapić, Business Unit Manager for Serbia, Macedonia and Montenegro, Red Bull, Atlantic Brands.

  • Vozači Formule 1 ne bi mogli bez „pit-stopa”. Koliko je u poslu važno imati iskusne ljude u „pit-stopu”?

  Izuzetno je važno imati najbolje ljude u svom „pit-stopu”. Neki od najboljih vozača Formule ne bi bili tu gde su sada bez izvrsne ekipe s kojom sarađuju. Verujem da sam okružen najboljim ljudima u svom „pit-stopu”, a rekao bih i da rezultati to pokazuju. Kada već pričamo o „pit-stopu”, moram da spomenem i genijalni projekat „Pit Stop Zero Gravity”, koji je lansiran prošle godine u novembru. Tim je u avionu Ilyshin Il-76 MDK, uz pomoć agencije „Roscosmos”, uspeo da izvede „pit-stop” na bolidu u nultoj gravitaciji, i to na visini od 10.000 metara! Sve pohvale, naravno, idu Džou Robinsonu, mehaničaru koji je ovaj projekat izveo do savršenstva u potpuno neverovatnim okolnostima.

  • Šta najviše cenite kod suvozača u poslovnom, a šta kod suvozača u privatnom životu?

  Odgovornost, znanje, proaktivnost i samostalnost veoma su mi bitni u svakom smislu. U privatnom životu bih izdvojio još i važnost deljenja sličnih interesovanja i ljubav prema malim stvarima – te sitnice su neophodne za iskren osmeh i opšte zadovoljstvo.

  • Da li u biznisu nužno kao najbolji trku završi onaj koji ju je počeo sa pol pozicije?

  Sve je u balansu brzine i promišljenosti. Strategija je ključ biznisa, ali je, isto tako, važno i brzo reagovati na promene i novine. Akcija i reakcija.

  • Koliko se često usuđujete da „vozite bez ruku” (preduzimate relativno riskantne poteze)?

  Ako su okolnosti takve da je preuzimanje rizika nužno, nemam problem s tim. Naprotiv, čak i uživam u tome. Trudim se da sve predradnje uradim na najbolji mogući način i da tako smanjim potencijalni rizik.

  • Šta je to što je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Dobar vozač, kao i dobar menadžer, postiže izvrsnost u procesu upravljanja i kontrolisanja stvari radi dostizanja postavljenog cilja u jasno definisanom vremenu.

  • Da li je to što vozite jaku mašinu garant da ćete biti najbolji na stazi? Koliko je važna mašina/kompanija za razvoj karijere?

  Važno je, ali ne i presudno. Dobra „mašina” svakako pomaže, ali i rezultat najboljih „mašina” se može upropastiti ako upravljanje njima nije adekvatno – ako vozač nije na istoj razini.

  • Da li vam je u karijeri (ali i u privatnom životu) važnija brzina ili pouzdanost?

  U mom slučaju je povezano. Promišljeno, pouzdano, ali i na vreme. Mislim da je u našem poslu brzina reagovanja izuzetno važna. Biznis je živa stvar i jako je važno „ne kasniti na žurku”.

  • Da li uspevate da procenite put ispred sebe?

  Godine iskustva te nauče da neke krivine i neočekivane jednosmerne ulice možeš da predvidiš… ali onda se desi godina poput 2020, koja ti potpuno promeni percepciju. Ono što mislim da je u tim trenucima jako važno i ono čime se ja vodim jesu sopstvena intuicija i, naravno, intuicija najbližih kolega i saradnika.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE