Blic: Državni službenici će imati pet puta veće dnevnice i kasnije će dolaziti na posao?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blic: Državni službenici će imati pet puta veće dnevnice i kasnije će dolaziti na posao?

  Dnevnice za službena putovanja državnih službenika mogle bi od Nove godine da se uvećaju sa 150 na 800 dinara, što je više od pet puta.  Trebalo bi da im se promeni i radno vreme, odnosno da na posao dolaze sat vremena kasnije.

  Kako piše , za ove izmene sagledavaju se finansijska i tehnička opravdanost, a konačna odluka o tome da li će biti povećana dnevnica i promenjeno radno vreme trebalo bi da bude doneta do kraja oktobra.

  Troškovi službenog putovanja, prema predloženim opcijama, kretale bi se između 800 i 1.100 dinara, umesto sadašnjih 150 dinara. U slučaju inostranstva, dnevnice bi se uvećale sa sadašnjih 15 evra na 35.

  Sadašnje radno vreme počinje u 7:30 časova ili od 8:30 do 16:30 časova. Ukoliko se mere usvoje, radno vreme bi počinjalo od 9 časova i trajalo bi do 17. Međutim, ministri nisu jedinstveni po ovom pitanju, jer smatraju da ovu odluku ne bi trebalo menjati, jer je reč o ideji bivšeg premijera Aleksandra Vučića.

  Izvor “Blica” iz Vlade Srbije naveo je da je javna tajna da su niske dnevnice dovele do toga da službenici izbegavaju putovanja, pa su radnici bili na gubitku.

  Navode o predloženim merama beogradski list je pokušao da proveri u Vladi, ali im je nezvanično potvrđeno da su “u toku sagledavanja za izmene uredbi o dnevnicama i vremenu”.

  Odluku o povećanju dnevnica za službena putovanja i pomeranja radnog vremene pozdravljaju u Sindikatu Elektroprivrede Srbije, jer kako su naveli, teško je bilo prinuditi ljude da idu na teren van radnog mesta sa 150 dinara, a pre toga su primali desetak puta više novca.

  Izvor: Blic

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • IVANA

   PODACI O DNEVNICAMA KOJE SU SE DO SADA ISPLAĆIVALE NISU TAČNI....ŠTO SE TIČE RADNOG VREMENA, POSTOJI PODATAK O ZVANIČNOM RADNOM VREMENU ZA SVAKU USTANOVU I TO JE U NADLEŽNOSTI TE USTANOVE A NE PREMIJERA.....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE