BIZLife lista "30 ispod 30": Nikola Gregec, kompanija Nestlé (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Nikola Gregec, kompanija Nestlé (VIDEO)

  Nikola je master inženjer Fakulteta organizacionih nauka. Tokom studija je imao vodeće uloge na projektima u oblastima logistike i marketinga u okviru ESTIEM-a, jedne od najvećih studentskih organizacija u Srbiji.

  Svoju karijeru započinje u kompaniji „Coca Cola” kao praktikant u sektoru snabdevanja, gde stiče osnovna znanja u polju logistike. Zatim, 2016. godine, postaje deo tima kompanije Nestlé, najveće prehrambene kompanije na svetu, gde nastavlja svoj karijerni razvoj kao praktikant u sektoru planiranja. Nakon dve godine postaje deo Trade marketing tima, gde je u prvoj godini uspešno vodio konditorske brendove, a 2019. se pridružuje timu NESCAFÉ-a, omiljenog brenda kafe na svetu, a i lokalno, budući da je NESCAFÉ izglasan za omiljenu kafu među potrošačima u Srbiji.

  U skladu sa vrednostima brenda koji vodi, posebno je ponosan na to da predstavlja najodrživiji brend kafe na svetu, imajući u vidu da je 75 odsto NESCAFÉ asortimana već u 2020. godini nastalo iz održive proizvodnje. Glavni moto njegovog rada, kao i celog NESCAFÉ tima, jeste da kroz zajedničku posvećenost, razvoj i inovacije omoguće svakom potrošaču izuzetan užitak u svakoj šoljici omiljene kafe.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Istakao bih dve stvari. Prvenstveno, vaspitanje, odnosno životne vrednosti i adekvatno usmerenje koje sam dobio od svojih roditelja, a koji su osnov mog današnjeg pristupa svakom poslovnom izazovu. Drugi je, svakako, prilika za praksu unutar Nestlea, najveće prehrambene kompanije na svetu, koja mi je omogućila kontinuirani profesionalni razvoj, koji traje već šest godina.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Poverenje, zajedništvo i timski duh su čvrsta baza i, kao takvi, neophodan temelj svakog uspeha. Takođe, tu je i jedan savet kom se uvek vraćam: Ambicija i strpljenje su komplementarne osobine.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Sve je više fantastičnih uspešnih poslovnih priča iz regiona koje zadivljuju svet i daju veliku nadu nama mladima da granice ne postoje. Eksterno – moj mentor iz snova bio bi Mate Rimac, kao primer ekstremnog talenta i poslovnih inovativnosti. Lokalno – Marjana Davidović, izvršna direktorka kompanije Nestlé za Adrijatik južni region, kako zbog svog analitičkog pristupa poslovnim izazovima, tako i praktičnih saveta, koji mi mnogo pomažu u profesionalnom razvoju.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Neophodno je da radite ono što zaista volite i da svakom zadatku i novom radnom danu pristupate sa jasnom vizijom. Takođe, neophodno je imati poverenje u svoj tim.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Oboje. Poslovna etika, pristup i širina posmatranja problema nešto su što nam obrazovanje svakako daje pre samog ulaska u praksu, što se pokazalo i kao vrlo korisno u mom dosadašnjem radu.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Za mene je ključ u adekvatnom postavljanju prioriteta i ličnoj produktivnosti. Kako vreme prolazi, sve više se razvijam u oba aspekta, pa sam, samim tim, i zadovoljniji uspostavljanjem balansa između posla i privatnog života.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Otvorenost ka promenama, vizionarski pristup svakom radnom danu, kao i neophodnost da radite ono što zaista volite.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Ambiciozna, inteligenta, sposobna, inovativna, ali ponekad i nestrpljiva i nedovoljno spremna da sasluša.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE