BIZLife lista "30 ispod 30": Dunja Malešević, Lidl (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Dunja Malešević, Lidl (VIDEO)

  Dunja je 2013. godine završila osnovne akademske studije za menadžment kvaliteta i logistike. Tokom studija je radila volonterski na festivalima i seminarima, a bila je i učesnik u programu „Work and travel”, gde je četiri meseca živela i radila u Americi.

  U kompaniji Lidl Srbija se zaposlila na poziciji zamenika rukovodioca prodavnice, 2017. godine. Nakon školovanja u drugim zemljama, gde je jedno vreme i radila, dobila je priliku da zajedno sa svojim timom otvori novu Lidl prodavnicu u Borči. Kroz naredne dve godine unapređena je na poziciju rukovodioca prodavnice u Loznici i Novom Sadu, a nedavno je postala i regionalni rukovodilac prodaje.

  Kroz posvećen rad i trud unapredila je svoje poznavanje jezika, stekla nova prijateljstva i naučila kako nikad ne treba odustati. Slobodno vreme najradije provodi u šetnjama sa svojim dobermanom Emom, a voli i da pliva i putuje.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Prelomni trenutak u mom životu, koji me je ohrabrio za mnoge dodatne stvari i tako uticao na sve sfere mog života, jeste zaposlenje u Lidlu Srbija. To je trenutak kada sam se prvi put susrela sa velikim sistemom i timom koji podržava i podstiče, kao i shvatila da, ukoliko ste spremni da date sve od sebe, Lidl je mesto koje to nagrađuje.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Najvažnija lekcija moje karijere staje u jednu reč – trud. To je ključni sastojak koji vas može dovesti do cilja, a ako dođe u kombinaciji sa podrškom poslodavca, mora biti uspešan. Upravo taj trud je učinio da za tri godine rada u Lidlu Srbija, sa pozicije zamenika rukovodioca prodavnice, dođem na poziciju regionalnog rukovodioca prodaje, odnosno da budem unapređena nakon svake godine rada.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)? 

  To bi, sasvim sigurno, bio Novak Đoković. Imao je jasnu viziju i sve svoje kapacitete je usmerio na to da postane ono što danas jeste – prvi. Njegova posvećenost, upornost, disciplina i mentalna snaga neiscrpan su izvor za napredak i uspešno ostvarivanje ciljeva.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  I will make it happen! Moto koji uvek dovede do uspeha.

  • Obrazovanje ili praksa?

  I jedno i drugo. Teorije bez primene u realnom svetu ne mogu na pravi način da se usvoje, dok primena bez objašnjenja suštine čini da ne možemo uvek da razumemo zašto nešto radimo baš na taj način.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  U Lidlu se velika pažnja posvećuje organizaciji posla, tako da on može da se završi tokom radnog vremena, što u mom slučaju iznosi osam sati. Menadžment nas uvek ohrabruje da imamo dobar balans između poslovnog i privatnog života, jer jedino kada smo zadovoljni – srećni dolazimo na posao.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Posvećenost i empatija. Ako imamo oboje, možemo da dođemo do vrha.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Ako gledamo sa aspekta karijere, na posao više ne gledamo kao na sredstvo za preživljavanje, kao naši roditelji, već kao značajan deo života, u kojem možemo doprineti i ličnom razvoju i razvoju naše zajednice.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE