BIZLife koktel petkom: NEGRONI je novi Cosmopolitan (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife koktel petkom: NEGRONI je novi Cosmopolitan (VIDEO)

  Negroni je ove decenije ono što je Cosmopolitan bio devedesetih, koktel koji je jako voljen i sveprisutan. Ali kako je ova pomalo gorka mešavina – sastavljena od jednakih delova Camparija, slatkog vermuta i džina – prešla od relativne nejasnosti do ponude svake vredne karte pića širom sveta?

  Idemo u Firencu u 1919. godinu. Prema pouzdanim saznanjima, koktel je rođen kada je italijanski barmen odgovorio na zahtev mušterij, grofa Camilla Negronija, za jačim rifom na koktel Americano dodatka džina (mnogo pitomija mešavina Camparija, slatkog vermuta i gazirane sode). Pokrovitelj, grof, stekao je ukus za žestoka pića dok je radio – istinita priča – kao rodeo klovn na američkom Divljem zapadu, i dao svoje ime nastaloj izmišljotini. Danas se procenjuje da se piće pojavljuje na „oko 300 odsto više koktel lista nego pre 10 godina“. Jedno upozorenje za neupućene: Piće će vas „udariti kao teretni voz posle četiri ili pet“.

  Skoro čitav vek, Negroni je tihi klasik, omiljen među ljubiteljima koktelima. Čak i nakon renesanse koktela koja je započela devedesetih, mnogim državama još uvek nije bila poznata.

  Popularnost Negronija ne usporava. Pre desetak godina, biblija u industriji koktela “Imbibela” pokrenula je događaj u njegovu čast. Prva Nedelja Negroni-ja uključila je 100 američkih barova. Samo dve godine kasnije, 2015., Negroni Week se proširio na 3.500 mesta u 42 zemlje.

  Njegov trio ukusa otvoren je za inovacije, a poslednjih nekoliko godina barmeni su razigrano doterivali klasični recept kako bi proizveli svoj vlastiti Negroni. Kada je barmen iz Portlanda, iz Oregona, Jeffrei Morgenthaler eksperimentisao sa skladištenjem mešavine Negroni u hrastu na nekoliko nedelja 2009. godine, ne samo da je osmislio Negroni iz bureta, koji je sada široko rasprostranjen recept, već je počeo i da eksperimentiše sa drugim hrastovim proizvodima.

  Ali klasični sastojci i dalje imaju svoje mesto.

  Ipak, više od svega, popularizacija Negronija je njegova jednostavnost. Ovo piće je gotovo nemoguće upropastiti. Jedina opasnost je, naravno, koliko lako možete napraviti još jedno.

  Budite uz BIZLife svakog petka jer stiže novi koktel!

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE