BIZLife lista "30 ispod 30": Nemanja Zukorlić, Schneider Electric Razvojni centar (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Nemanja Zukorlić, Schneider Electric Razvojni centar (VIDEO)

  Nemanja Zukorlić je rođen 1991. godine, u Zrenjaninu. Nakon završetka Zrenjaninske gimnazije, upisuje Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, na kojem završava master studije iz oblasti elektrotehnike i računarstva, smer elektroenergetski sistemi.

  Još tokom studija priključuje se kompaniji Schneider Electric Razvojni centar kao stipendista. Kako se kompanija bavi razvojem softvera za upravljanje elektroenergetskim sistemima, to je bila sjajna prilika za Nemanju da sve naučeno na fakultetu primeni u praksi. Tokom šest godina u kompaniji Schneider Electric Razvojni centar Nemanja je prošao put od stipendiste, preko inženjera zaduženog za sistemsko testiranje, zatim test inženjera u timu zaduženom za formiranje modela elektroenergetskih mreža, a 2020. godine imenovan je za rukovodioca tog tima. Nemanja se trudi da tim vodi svojim primerom, a uz sjajnu energiju i konstantnu želju za učenjem i napredovanjem, koje ga odlikuju, pomaže i timu i kompaniji u ostvarivanju sjajnih poslovnih rezultata.

  Voli da je u konstantnom pokretu, tako da predah od poslovnih obaveza koristi za rekreativno bavljenje sportom i istraživanje novih turističkih destinacija.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Ne bih mogao da izdvojim jedan prelomni trenutak, jer mislim da su se mnoge kockice složile da bih bio tu gde jesam – izbor fakulteta, izbor kompanije u kojoj ću imati praksu i, najvažnije, vredan trud i rad, kao i spremnost da iskoristim prilike koje mi se pružaju.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Najvažnija lekcija, a ujedno i izazov sa kojim sam se suočio u dosadašnjoj karijeri, jeste da ne postoji univerzalni recept za uspešnu komunikaciju, da su svi ljudi različiti i da treba pronaći adekvatan način kako svakome pristupiti.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Ne bih mogao da izdvojim jedno ime, više bih voleo da imam mogućnost da učim od različitih uspešnih ljudi, da usvojim ili prilagodim sebi neke njihove dobre prakse.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Održavati pravi balans u životu – pre svega, između poslovnog i privatnog segmenta života.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Definitivno, smatram da se kroz praksu mnogo više nauči. Međutim, mislim da je idealno imati priliku da se kvalitetna teorijska osnova nadogradi primenom u praksi.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Radeći na sebi – konstantno.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Posvećenost.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Moja pripadnost je, ipak, generaciji Y, a pripadnike generacije Y bih okarakterisao kao tehnološki napredne, samostalne, sa velikom željom da rade smislen posao i da imaju priliku za konstantno učenje i napredovanje tokom cele karijere.

   

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE