Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Aleksandra Čuturilo, LUSS Textile (VIDEO)

  Aleksandra je rođena 1991. godine. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i započela karijeru u revizorskoj kući KPMG. Tokom pripravničkog rada uporedo je završila master akademske studije, takođe na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

  Godine 2017. karijeru u reviziji nastavila je u kompaniji PricewaterhouseCoopers, gde je radila kao senior u reviziji sve do juna 2019. godine, kada odlazi u kompaniju Luss Textile, na poziciju finansijskog direktora. Početkom 2020. godine postaje zamenik generalnog direktora, čime njene odgovornosti doprinose uspehu celokupne organizacije, kao i kreiranju, planiranju i implementaciji strateškog pravca kompanije.

  Aleksandra je nosilac prestižnog sertifikata ACCA udruženja, jednog od najvećih i najrazvijenijih međunarodnih udruženja računovođa. Član je Udruženja finansijskih direktora Srbije. Govori engleski, francuski, španski i italijanski jezik. U srećnom je braku sa suprugom, Strahinjom.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Zapravo je sve vodilo jedno ka drugom. Od obrazovanja, preko rada u reviziji u dve Big Four kuće, do konačnog prelaska u privredu, u Luss Textile, svaka od ovih odluka je bila važna i trasirala je dalji kurs mog života. Nekada se ideje za dalje korake razviju spontano i zanimljivo mi je razmišljati da li je to bila slučajnost, intuicija ili predodređenost. Često nas sitne odluke dele od potpuno drugačijeg života.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Da ništa nije nemoguće uz odlučnost i istrajnost u ostvarivanju svojih ciljeva. Nikad ne odustajte!

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Ne bih mogla da se odlučim za jednu osobu. Mene, zapravo, ljudi iz svakodnevnog života najviše inspirišu. Cenim ljude koji ne čekaju da im se uspeh desi, ne traže izgovore, već vredno rade na svojim snovima i ne odustaju. Uvek me oduševe vesti kako su naši gimnazijalci ili studenti osvojili medalje i nagrade na svetskim takmičenjima ili istorijski uspesi naših sportista. To su primeri koji me motivišu i pokazuju da je moguće ostvariti vrhunske rezultate uz veliki rad i trud, sa koje god pozicije krenuli.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Ako bih bila iskrena, prva asocijacija na uspeh mi je poslovni uspeh, osećaj velikog zadovoljstva pri realizaciji ciljeva koje ste sebi postavili, euforije usled pozitivnih ishoda i rezultata nakon uloženog velikog truda i napora, ponosa nakon dokazivanja samom sebi da vi to možete. Iz ugla privatnog života, uspeh je biti istinski srećan.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Moram prioritet dati obrazovanju, i to kontinuiranom. Ono što je kroz praksu uočljivo jeste da nas kvalitet obrazovanja izdvaja od drugih. Naravno da će sve zavisiti od pojedinca i njegove želje za usavršavanjem. Praksu cenim i smatram da je jedan od boljih alata obrazovanja.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  To zavisi od situacije. Svakako, prednost dajem kvalitetu od kvantiteta i smatram da od efikasnosti osobe provedeno vreme na poslu može značajno da varira. Fokus mora biti na postizanju rezultata.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Racionalnost. Osobina koja je često potcenjena ili podrazumevana, ali zapravo je retkost da osobe sačuvaju objektivnost i da uspešno upravljaju svojim emocijama, posebno u dinamičnom ili nestabilnom okruženju.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Privilegovani i nestrpljivi.

   

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE