Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Ivana Gros, Deloitte (VIDEO)

  Rođena je 17. maja 1992. godine, u Pančevu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Dalji smer obrazovanja i profesiju kojom će se baviti spoznala je u poslednjoj godini srednje škole, kada je na Republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije osvojila prvo mesto. Nakon toga, sa velikim entuzijazmom upisuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je diplomirala 2015. godine na smeru računovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje, kao uspešan student i dobitnik brojnih stipendija.

  Karijeru je započela upravo u Deloitteu, iste, 2015. godine, kao pripravnik u servisnoj liniji Global Employer Services, u okviru poreskog odeljenja. Na svom poslu prvenstveno se bavi porezom na dohodak građana, i to pitanjima koja se, pre svega, tiču međunarodnog kretanja radne snage i preplitanja zakonodavstava različitih jurisdikcija. Danas, skoro šest godina kasnije, nalazi se na istom mestu, u ulozi rukovodioca.

  Sfere interesovanja su joj brojevi, finansijski menadžment, IT i psihologija, a motivaciju pronalazi u svojim kolegama, prijateljima i porodici. Voli da putuje i veliki je ljubitelj životinja.

  • Koji je bio „prelomni trenutak” u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Verovatno bi to bilo osvajanje prvog mesta na Republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije, što je dalje odredilo i moj tok obrazovanja, a i karijerni put nakon toga. Pored toga, i neki teški trenuci u životu, stvorili su od mene jaku osobu koja se ne predaje.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Najvažnija lekcija bi bila da bez dobrog tima, u kome članovi poštuju i podržavaju jedni druge, mesta za održiv napredak nema.

  • Ko je vaš „mentor iz snova“ ( kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Ovo je zapravo jako teško pitanje za mene, jer nemam neku poznatu ličnost koju bih izdvojila kao uzor, ali neka to bude neko ko je pomerio granice sveta i bio spreman da se suprotstavi sistemu, npr. Albert Ajnštajn.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Smatram da je uspeh probuditi se ujutru i osećati se zadovoljno i srećno. Samim tim, uspeh je vrlo individualna stvar i širok pojam, a bazira se na tome da pronađete stvari koje će vas učiniti srećnim.  

  • Obrazovanje ili praksa?

  I obrazovanje i praksa.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Otprilike 8-9 sati.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Prilagodljivost promenama.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Moju generaciju i vreme opisuju brze inovacije, stalna unapređenja, ali i velika neizvesnost i izolovanost.

  Izvor: BIZlife magayin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE