BIZLife lista "30 ispod 30": Jovana Milić, category manager, Delez Srbija (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Jovana Milić, category manager, Delez Srbija (VIDEO)

  Prve korake u izgradnji svoje karijere Jovana Milić je napravila u kompaniji Delez Srbija, gde je pred kraj studija, 2015. godine, stažirala, a ubrzo posle toga i dobila priliku da postane deo odeljenja Personal Hygiene and Paper Products kao Category Management Assistant.

  Kao osoba koja uvek iskazuje želju da se oproba u novim projektima, radila je i kao Own brend Expert, Non Food, a potom i kao Category Manager, Coffee, Tea and Spices.

  Bila je deo tima koji je realizovao pionirski ekološki projekat na tržištu Srbije – izlazak iz upotrebe jednokratnih plastičnih kesa, radi smanjenja upotrebe plastike, i uvođenje sistema naplate višekratnih održivih rešenja i pamučnih cegera. Veliki uticaj na njen razvojni put imao je i Projekat optimizacije transportnih kutija i poboljšanja lanca snabdevanja, prodaje i prezentacije asortimana 2020/2021. godine.

  U godini obeleženoj kovid izazovima posebno važno je bilo odgovoriti na potrebe potrošača na ključnim robnim grupama u okviru kategorija za koje je Jovana zadužena, a bila je posvećena i inovativnim konceptima u novim formatima, kao što su coffee corner u Maxi Galerija i Mega Maxi Ada. Uvek je inspiriše želja da se potrošačima pruže najbolji novi izbori u kupovini, zbog čega u okviru svoje kompanije radi na uvođenju novog brenda na tržištu sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.

  Završila je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, smer poslovno upravljanje i statistika, modul trgovinski menadžment i marketing.

  • Koji je bio “prelomni trenutak” u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Prvi prelomni trenutak povezujem sa upisom na studije. Niz privatnih događaja i najbliži ljudi u mom okruženju pomogli su mi da tada shvatim da je trgovina oblast koja me inspiriše i u kojoj želim da gradim svoj profesionalni put i ostvarujem se. Drugi prelomni trenutak bio je ulazak u Category Management. Odgovornost, kreativnost, slojevitost i širina posla koju nosi uloga Category Manager-a  pomeraju granice i na mene su najviše uticali razvojno – kako profesionalno, tako i lično.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Verovati u pozitivan ishod i uspeh, u pristupu svakom poslu;

  Verovati u sebe, da je najbolje što možete sigurno dovoljno dobro;

  Verovati u lični sistem podrške, u kolege i mentore, tražiti pomoć i savet.

  • Ko je vaš „mentor iz snova“ ( kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Džef Bezos.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Biti ispunjen, zadovoljan i dobar u onome što pojedinac voli i želi, šta god to bilo za svakog od nas individualno.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Najbolja je sinergija. Obrazovanje je izuzetno važno, a veliki značaj pridajem i praktičnom delu. Na mene su veliki uticaj tokom studija imala praktična iskustva i studentska organizacija AIESEC.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Najčešće je to osam časova. Trudim se da održavam kvalitetan balans privatnog i poslovnog segmenta.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Integritet.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Radoznala, hrabra, kreativna i ambiciozna generacija, ponekad nestrpljiva, ali uvek spremna da pronalazi nove ideje i nove pristupe.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE