Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Aleksandra Stolić, MK Group (VIDEO)

  Aleksandra Stolić je M&A specijalista u Odeljenju za spajanja i akvizicije kompanije MK Group, u kojoj je zaposlena šest godina. Obrazovanje stiče na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Trenutno je angažovana na pripremi CFA ispita.

  Karijeru u kompaniji MK Group započinje u sektoru kontrolinga na poslovima analize i praćenja ključnih aspekata poslovanja članica sistema, a kako se period dolaska u kompaniju poklopio sa periodom velikog investicionog ciklusa, rad nastavlja u novoformiranom sektoru spajanja i akvizicija. Angažovana je na sprovođenju strateških planova holdinga, koji svoje poslovanje zasniva na tri poslovna stuba – agrobiznis, hoteli i nekretnine, bankarstvo. Učestvuje na projektima ekspanzije kompanije, na poslovima analize novih prilika, tržišta, planiranja i sprovođenja svih faza transakcija kupovine i restrukturiranja postojećeg portfolija kompanije. Projekat koji izdvaja kao poseban jeste kupovina kompleksa u Savudriji – Kempinski Hotel Adriatic, kao jednu od prvih velikih transakcija za nekog ko tada započinje svoju karijeru.

  Ističe rad sa kolegama iz različitih industrija i oblasti kao veliku motivaciju i prednost svog posla, gde svakodnevno ima priliku da uči od profesionalaca u oblasti finansija, prava, poreza, tehnologije, ekologije…

  U slobodno vreme se bavi sportom, uživa u partiji tenisa i vremenu sa prijateljima.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Mislim da se život sastoji od više malih prekretnica, izbora i odluka, koji polako ali sigurno određuju našu putanju. Verujem da je odluka u kojoj oblasti i kompaniji započeti karijeru nakon završetka fakulteta sigurno jedan od takvih trenutaka koje mogu izdvojiti.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Da ništa nije nemoguće i da rad na sebi uvek daje najvrednije rezultate.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Postoji veliki broj ličnosti sa domaće i strane scene sa kojima bi bilo zadovoljstvo blisko sarađivati. S obzirom na oblast u kojoj radim, verovatno bi odgovor bio Voren Bafet. Mislim da bi bilo interesantno razumeti način na koji donosi odluke, njegovu poslovnu filozofiju, tajnu dugoročnosti i izbor saradnika.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Za mene je uspešan čovek ostvarena ličnost na svim životnim poljima, profesionalnom i privatnom planu. Uspeh je sebi obezbediti mogućnost izbora i onaj lični osećaj satisfakcije da ste danas mnogo bolji u odnosu na sebe pre nekoliko godina

  • Obrazovanje ili praksa?

  Jedno bez drugog je nepotpuno. Obrazovanje primenjeno u praksi.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Verovatno malo više od prosečnog tridesetogodišnjaka. Kada volite posao koji radite, vreme proleti.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Upornost.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Generacija koja ne prihvata ’ne’ kao odgovor, spremna da menja sebe i svoje okruženje nabolje.

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE