BIZLife gastro kutak: Gde pojesti najbolje pečenje u Beogradu
Kažu da u Beogradu nema dobrog pečenja, već da za kvalitetnu prasetinu ili jagnjetinu mora da se izađe iz prestonice. Ipak, ima nekoliko mesta u glavnom gradu koji opovrgavaju ove predrasude.
Restoran MB Mladenovac
Restoran se nalazi na pedesetak kilometara od Beograda, na samom ulazu u Mladenovac, u podnožju Kosmaja. Specijalitet restorana je već nadaleko poznata vruća jagnjetina. Specifičnost pripreme ove jagnjetine je u tome što se peče na bukovom drvetu.
View this post on Instagram
Adresa: Svetolika Rankovića 111/B
Pretop
U jednom od ušuškanih prolaza Zemunske pijace nalazi se Pretop, jedinstveni koncept koji je nešto između „strit fuda” i restorana, mesto koje su nedavno oživela trojica prijatelja i kolega – Nikola Nikolić, Nenad Pajević i Miloš Dodig. Pretop je već postao prepoznatljiv po tome što posetioci tu mogu da uživaju u bašti i jedu tek spremljeno pečenje i domaći hleb, koji slatko umaču u pretop i sve to uz penušavo vino.
View this post on Instagram
Adresa: Masarikov trg 17
Uzelac
Restoran se nalazi na početku Hipodroma. Svakodnevno se pripremaju specijaliteti nacionalne kuhinje ali ono po čemu je ovaj restoran poznat je jagnjetina. Specijalitet kuće je glavni „krivac“ za veliku posećenost, posebno vikendom i posebno u letnjem periodu kada je letnja bašta u funkciji. Jagnjeće pečenje je odličan razlog za okupljanje porodica i poslovne sastanke.
View this post on Instagram
Adresa: Paštrovićeva 2
Restoran BSK
View this post on Instagram
Adresa: JNA br. 1a, Borča
Kod Deda Stavre
Jela Kod Deda Stavre inspirisana su istoimenom pečenjarom, čiju tradiciju čuvaju, ali u u modernom stilu, čuvajući duh deda Stavre i njegove brvnare, ali prilagođavajući se novim vremenima i ukusima. Ukusno praseće i jagneće pečenje samo su deo njihove punude.
View this post on Instagram
Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.
Izvor: BIZLife
Foto: Instagram: MBMladenovac