Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BIZLife gastro kutak: Gde pojesti najbolje pečenje u Beogradu

    Kažu da u Beogradu nema dobrog pečenja, već da za kvalitetnu prasetinu ili jagnjetinu mora da se izađe iz prestonice. Ipak, ima nekoliko mesta u glavnom gradu koji opovrgavaju ove predrasude.  

    Restoran MB Mladenovac

    Restoran se nalazi na pedesetak kilometara od Beograda, na samom ulazu u Mladenovac, u podnožju Kosmaja. Specijalitet restorana je već nadaleko poznata vruća jagnjetina. Specifičnost pripreme ove jagnjetine je u tome što se peče na bukovom drvetu.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by RestoranMB (@restoran_mb_mladenovac)

    Adresa: Svetolika Rankovića 111/B

    Pretop

    U jednom od ušuškanih prolaza Zemunske pijace nalazi se Pretop, jedinstveni koncept koji je nešto između „strit fuda” i restorana, mesto koje su nedavno oživela trojica prijatelja i kolega – Nikola Nikolić, Nenad Pajević i Miloš Dodig. Pretop je već postao prepoznatljiv po tome što posetioci tu mogu da uživaju u bašti i jedu tek spremljeno pečenje i domaći hleb, koji slatko umaču u pretop i sve to uz penušavo vino.

    Adresa: Masarikov trg 17

    Uzelac

    Restoran se nalazi na početku Hipodroma. Svakodnevno se pripremaju specijaliteti nacionalne kuhinje ali ono po čemu je ovaj restoran poznat je jagnjetina. Specijalitet kuće je glavni „krivac“ za veliku posećenost, posebno vikendom i posebno u letnjem periodu kada je letnja bašta u funkciji. Jagnjeće pečenje je odličan razlog za okupljanje porodica i poslovne sastanke.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Restoran Uzelac (@restoran_uzelac)

    Adresa: Paštrovićeva 2

    Restoran BSK

    Čuvene praseće bajadere sa kožicom koja krcka pod zubima zaštitni je znak restorana BSK u Borči. Reč je o otkošćenom prasećem pečenju. Malo je reći da je meso ukusno – savrešeno je prošarano i usoljeno i toliko je mekano da se svaki zalogaj prosto rastopi u ustima, a servira se isečeno na kockice koje prekriva savršen sloj krckave kožice.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Pečenje BSK (@restoranbsk)

    Adresa: JNA br. 1a, Borča

    Kod Deda Stavre

    Jela Kod Deda Stavre inspirisana su istoimenom pečenjarom, čiju tradiciju čuvaju, ali u u modernom stilu, čuvajući duh deda Stavre i njegove brvnare, ali prilagođavajući se novim vremenima i ukusima. Ukusno praseće i jagneće pečenje samo su deo njihove punude.

    Adresa: Surčinska 189, Jurija Gargarina 20D

    Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Instagram: MBMladenovac

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE