Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife „30 ispod 30“: Uroš Đorđević, preduzetnik, Agrounik

  Uroš je druga generacija u porodičnoj firmi „Agrounik“, gde je postao generalni direktor kada je imao 21 godinu. Trenutno je na usavršavanju, na EMBA Cotrugli Business School. Intenzivno radi na internacionalizaciji kompanije, uči ruski jezik i razvija pozicije na ruskom tržištu, obzirom da je Agrounik uspešno registrovao svoj brend Slavol u Ruskoj Federaciji.

  Takođe, iskustvo u implementaciji CRM sistema u terenskoj prodaji je preneo u sopstveno softversko rešenje koje trenutno implementira u kompaniji. Uroš je diverzifikavao proizvodni portfolio pored agrara, u domenu prečišćavanja otpadnih voda. Lansirao je novo granulisano organsko đubrivo koje je inovacija u polju đubriva.

  Pored toga, tu je i redovna organizacija dva timbildinga godišnje za 40 zaposlenih sa ciljem razvoja socijalnih, prodajnih i liderskih veština kao i stručnog usavršavanja. Ove godine je organizovao i skupljanje odeće i obuće u okviru kompanije i posetu svratištu za odrasle, a firma svake godine donira sredstva udruženjima koje brinu o bolesnoj deci.

  Član je Srpske asocijacije menadžera i  bio je jedan od finalista za SAM Godišnju nagradu “Mladi menadžer 2018”.

   Postoji li nešto čega ste se odrekli kako biste stigli gde ste sada?

  S obzirom na to da sam jako mlad počeo da radim, morao sam da prilagodim svoje izlaske i druženja, ali svakako uvek sam se trudio da taj detalj što manje trpi.

  Da li je uspeh stigao do vas ili ste vi „stigli” uspeh?

  Uspeh je posledica svakodnevnog rada i posvećenosti cilju. Svakog dana zamišljam uspešno ostvaren cilj, tako da mislim da samim tim koračam ka uspehu.

  Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Mislim da su različite interakcije sa poslovnim partnerima, kolegama i porodicom nosile uvek novu lekciju i dan-danas iz njih učim. Tokom godina prošao sam kroz razne izazove koji su uticali na sticanje iskustva i samopouzdanja. Takođe, dodao bih još da su disciplina, konzistentnost i proaktivnost bitne osobine za ostvarivanje ciljeva, kako na profesionalnom, tako i privatnom planu, koje i dan-danas razvijam.

  Šta je krajnji cilj?

  Krajnji cilj je sticanje znanja, veština i životnog iskustva koje ću svojim naslednicima preneti kako bi stasali u dobre ljude i potencijalno dugoročno kreirali vrednost porodičnoj kompaniji.

  __________________________________________________________

  Lično

  Omiljeni predmet u školi?

  Srpski jezik i književnost

  Prvi posao?

  Promoter na sajmu

  Poslovni uzor?

  Prof. dr Snežana Đorđević

  Pesma kao moto?

  Igraj i pobedi

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE