BIZLife "30 ispod 30": Katarina Kuruc, analitičar za komercijalne finansije, „British American Tobacco“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife “30 ispod 30”: Katarina Kuruc, analitičar za komercijalne finansije, „British American Tobacco“

  Katarina je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru „Finansije, bankarstvo i osiguranje“. Za vreme studiranja učestvovala je u Case Study takmičenjima: „ESTIEM“ u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka i „AIESEC Global Talent Case Study“ takmičenju, gde je njen tim osvojio prvo mesto.

  Karijeru u finansijama započela je u kompaniji „Deloitte“ gde je radila kao asistent u reviziji banaka. Korak koji je usledio posle toga je Global Graduate Program u kompaniji „British American Tobacco“, gde je posle jako zahtevnog procesa selekcije izabrana za GGP-ja u Finansijama. Nakon devet meseci intenzivnih rotacija u okviru sektora finansija za Srbiju i region, dobila je priliku za prvu junior menadžersku poziciju u Rimu, gde trenutno radi kao „Analitičar za komercijalne finansije“ za sve kategorije proizvoda, koje pored tradicionalnih duvanskih proizvoda obuhvataju i proizvode nove generacije.

  Ima li nešto čega ste se odrekli kako biste stigli gde ste sada?

  Bilo je trenutaka za vreme studiranja kada sam pored učenja radila i po 2, 3 posla i trudila se da budem u toku sa vannastavnim aktivnostima kao što su razni forumi i prakse. U tim trenucima sam se odricala vremena koje bih provela sa prijateljima i porodicom, ali sam uvek imala njihovo razumevanje i podršku što mi je pomoglo da stignem gde jesam.

  Da li je uspeh stigao do vas ili ste vi „stigli“ uspeh?

  Definitivno sam ja ta koja je stigla uspeh. Oduvek sam imala visoke ambicije i ciljeve i bilo je trenutaka kada su mi ljudi govorili da sam previše ambiciozna. Jako sam ponosna na sebe i na to što sam velikim trudom i radom uspela da stignem gde sam sada. Pored toga, podrška koju imam na poslu i saradnja sa trenerom i mentorom tokom programa je izuzetno doprinela da budem tu gde jesam.

  Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Ono što sam do sada shvatila jeste da je učenje ponekad jako bolan proces, ali trenutak kada nešto savladate i naučite nešto novo je neprocenjiv. Učiti iz svojih grešaka, ne ponavljati ih i biti sposoban da nastavite dalje je nešto najvrednije što sam do sada naučila.

  Šta je krajnji cilj?

  Za mene ne postoji samo jedan zacrtan krajnji cilj. Svoj dosadašnji put gledam kao avanturu i kao niz ciljeva gde ostvarujem jedan po jedan. Sve to zajedno čini jedno uzbudljivo putovanje. Ako bih morala da izdvojim jednu stvar koju bih mogla da nazovem krajnji cilj to bi bilo da, gde god se našla u budućnosti, uvek ostanem svoja, da neprestano učim i da u profesionalnom smislu stvarno postignem vidljive rezultate i doprinesem promeni na bolje.

  ________________________________________________________

  Lično

  Omiljeni predmet u školi? U osnovnoj školi hemija, u srednjoj školi monetarna ekonomija.

  Prvi posao? Prvi „full time“ posao mi je asistent revizora u sektoru banaka u kompaniji „Deloitte“.

  Poslovni uzor? Kristin Lagard

  Pesma kao moto? Bijonse „Grown Woman

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE