#BIZkolegijum: "Bitno je da se prepozna predan rad i da se zaposlenom oda priznanje" (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  #BIZkolegijum: “Bitno je da se prepozna predan rad i da se zaposlenom oda priznanje” (VIDEO)

  Prekidi proizvodnje i problemi u lancu snabdevanja, briga o likvidnosti, finansijska opterećenja, odsutni zaposleni, prelazak na rad na daljinu… čini se da lista operativnih izazova pred kojom su se lideri u kovid krizi našli nema kraja. Istovremeno su u svojim kompanijama morali da zaštite zdravlje i bezbednost ljudi, održe moral ali i poslovni momentum i prilagode strategiju situaciji.

  Zato je medijska kuća BIZLife organizovala CEO “BIZ kolegijum” koji je okupio čelne ljude kompanija u Srbiji, koji su razmenili iskustva stečena u vreme krize ali i izneli predviđanja o budućnosti poslovanja u post – kovid ekonomiji.

  Jedan od učesnika CEO “BIZ kolegijuma” bio je i predsednik Izvršnog odbora Addiko banke Vojislav Lazarević.

  • Koliko se važnom pokazala pravovremena i transparentna komunikacija u ovakvim vremenima?

  Transparentna komunikacija je uvek bitna, a to pogotovo dolazi do izražaja u kriznim vremenima. Deljenjem informacija i jasnim obrazlaganjem i objašnjavanjem situacije kako zaposlenima tako i klijentima stvaramo poverenje i pokazujemo da vladamo situacijom. Jasna i jednostavna komunikacija je jedna od osnovnih vrednosti Addiko banke zato nam, u vreme kada je komunikacija izuzetno važna, nije bilo teško da pravovremeno i transparentno komuniciramo i sa zaposlenima i sa klijentima.

  Šta je najvažnija inovacija koju je primenila Addiko banka i šta ona znači za klijente banke poslušajte u videu.

  • Koja je vaša strategija prilikom donošenja odluka u kriznim trenucima?

  Kada se nađem u kriznoj situaciji uvek se trudim da što pre dođem do svih mogućih informacija na osnovu kojih brzo donosim odluke. Takođe, kako se obično u kriznim situacijama stvari menjaju brzo, prilagođavam odluke novonastaloj situaciji i informacijama koje su mi dostupne. Kada se nalazimo u kriznoj situaciji sve odluke moraju da budu dobro promišljene i ključna stvar je da nema mesta panici.

  • Ova godina je definitivno (mada iznuđeno ) postala godina inovacija u poslovanju. Koja je najvažnija inovacija koju je vaša kompanija primenila, ili planira da je primeni u skorije vreme?

  Sigurno je da otvaranja računa u banci uz pomoć video identifikacije korišćenjem mobilnog telefona najvažnija inovacija u ovoj godini, kada je Addiko banka u pitanju. Ona je od izuzetnog značaja pogotovo u ovim vremenima kada se trudimo da smanjimo svaki kontakt. Tako sada klijenti imaju mogućnost da otvore račun bez dolaska u banku i nakon toga da, preko mobilne banke, koriste sve ostale usluge koje banka nudi. Usluga otvaranja tekućeg računa je samo jedna u nizu koju naši klijenti mogu da koriste kroz mobilnu aplikaciju. U prethodnom periodu omogućili smo im da apliciraju za kredit i da produže dozvoljeni minus kroz mbanking. Drago nam je da naš mbanking ekosistem rast vremenom i da to klijenti prepoznaju posebno u tokom perioda pandemije kada ne treba da odlaze u ekspozituru da obave neki bankarski posao.

  • Kriza je naterala gotovo sve firme da smanjuju troškove i budžete. Koliko je važna insentivizacija,i nagrađivanje zaposlenih (ne nužno finansijski) u ovakvoj godini?

  Bitno je dati na značaju i pokazati zahvalnost svima koji vredno rade, koje se trude, i izlažu se opasnostima u ovakvim vremenima, ako je moguće treba ih nagraditi i finansijski, ali kao što se i sami rekli mislim da je manje bitno da li je to finansijski ili ne. Ono što je bitno je da se na neki način prepozna kvalitetan rad i da se zaposlenom oda priznanje. Novac nije najvažniji i često je bitno da pohvalimo kvalitetan i predan rad i samim tim će taj neko imati ličnu satisfakciju i biće ponosniji na to što je uradio.

  • Na kakvu 2021.godinu biste voleli da se osvrnete tog sledećeg 31.decembra?

  Voleo bih da se osvrnem na godinu u kojoj smo se vratili u normalan način života, gde ne brinemo da li ćemo se razboleti, mi ili neko nama blizak, i gde ne razmišljamo šta donosi sutra.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE