Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivša supruga Džefa Bezosa dala MILIJARDE u humanitarne svrhe

  Mekenzi Skot saopštila je da je dala svoj drugi veliki dobrotvorni doprinos u ovoj godini. Bivša supruga Džefa Bezosa, najbogatijeg čoveka na svetu, donirala skoro 4,2 milijarde dolara za 384 organizacije.

  Ovo je u skladu sa njenim planom da većinu svog bogatstva da u dobrotvorne svrhe.

  Nova donacija dolazi samo četiri meseca nakon što je Mekenzi Skot u julu donirala 1,7 milijardi dolara za 116 organizacija. Najnovija runda filantropskih poklona iznosi ukupno više od 4,16 milijardi dolara, a koje je Skot donirala organizacijama širom SAD u protekla četiri meseca.

  Pandemija je loše uticala na živote mnogih Amerikanaca koji su i pre nje jedva spajali kraj s krajem. Ekonomski gubici i zdravstveni problemi najteže su pali ženama, ljudima koji nisu bele rase i onima koji žive u siromaštvu. U isto vreme, pandemija je povećala bogatstvo već prebogatih milijardera“, rekla je ona.

  Skot je u objavi navela listu stotina organizacija koje su dobile sredstva, uključujući finansijske ustanove koje pomažu siromašnima, obrazovne ustanove za marginalizovane i diskriminisane grupe, advokatske kancelarije koje se bave ljudskim pravima.

  Mekenzi Skot, poznata kao filantrop i autorka, kao i bivša supruga osnivača Amazona, rekla je da je njen tim ispitao više od 6.490 organizacija kako bi utvrdio ko će dobiti donaciju.

  U poslednjoj rundi darivanja, Skot je poklonila 40 miliona dolara Državnom univerzitetu Morgan u Baltimoru i to je najveća pojedinačna privatna donacija u istoriji univerziteta. 50 miliona dolara donirala je Univerzitetu u Teksasu, takođe najvećoj donaciji u istoriji obrazovne ustanove. Brojni drugi univerziteti takođe su dobili donacije.

  Mekenzi Skot je 18. najbogatija osoba na svetu sa neto vrednošću od 60,7 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera. Njeno bogatstvo je naglo poraslo kako je skočila vrednost Amazonovih akcija tokom pandemije. Ona je dobila četvrtinu Bezosovih akcija Amazon nakon razvoda 2019. godine.

  Prošle godine, Mekenzi Skot se obavezala na inicijativu Giving Pledge. Program koji su pokrenuli Voren Bafet i Bil i Melinda Gejts koji podstiče najbogatije ljude sveta da veći deo svog bogatstva daju u dobrotvorne svrhe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE