BIG Shopping Center na izraelskoj berzi obezbedio 55 mil. EUR za dalju ekspanziju u Srbiji i na Balkanu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIG Shopping Center na izraelskoj berzi obezbedio 55 mil. EUR za dalju ekspanziju u Srbiji i na Balkanu

  BIG Shopping Centers Ltd, kontrolni akcionar (~95%) BIG CEE, uspešno je obezbedio 205 miliona NIS (oko 55 million EUR) kroz emisiju obezbeđenih obveznica  na izraelskoj berzi hartija od vrednosti putem refinansiranja sledećih šoping centara: BIG Fashion Kragujevac, BIG Kruševac i BIG Fashion Outlet Inđija.

  Obveznice imaju ponderisanu prosečnu ročnost od 6,6 godina (oktobar 2029), nisu povezane sa bilo kojim indeksom i nose efektivnu godišnju kamatnu stopu od 1,495%, sa LTV raciom od 70%.

  Obveznice su plasirane uglavnom vodećim institucionalnim izraelskim fondovima nakon što je potražnja za obveznicama na aukciji iznosila preko 1 milijarde NIS (oko 267 miliona EUR); naime, potražnja za BIG obveznicama je za skoro 5 puta premašila iznos koji je BIG na kraju odlučio da ovim putem obezbedi.

  BIG Group namerava da upotrebi sredstva prikupljena putem ove emisije za dalju ekspanziju u Srbiji i regionu Balkana.

  “Veoma smo ponosni zbog poverenja koje je izraelsko tržište iskazalo prema našim izuzetnim nepokretnostima u Srbiji, što se vidi kroz odličnu realizaciju sredstava koja je prikupila Grupa“, rekao je Alon Bargiora, finansijski direktor BIG CEE Srbija.

  BIG CEE Group je jedan od vodećih investitora u maloprodajne objekte, sa portfolijom od devet šoping centara u Srbiji i četiri dodatna stambena, poslovna i logistička projekta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Saša Radojević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE