CINS: Salaši i poslovni prostori u vlasništvu SNS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CINS: Salaši i poslovni prostori u vlasništvu SNS

  Na Paliću, na oko 200 metara od granice sa Mađarskom, nalazi se salaš sa bazenom okružen njivama u vlasništvu vladajuće Srpske napredne stranke.

  To je samo jedna od četiri lokacije na kojima SNS ima nekretnine vredne ukupno 224 miliona dinara, otkriva Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

  Srpska napredna stranka je ovaj vojvođanski salaš platila nešto više od 7,1 milion dinara u julu 2019. godine.

  Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u pitanju su objekti površine skoro 700 kvadrata. CINS piše da se na tom salašu održavala edukacija za polaznike Akademije za mlade lidere SNS.

  Istraživanje CINS pokazuje kako je SNS od stranke bez nekretnina po dolasku na vlast, postala vlasnik građevinskih objekata i zemljišta vrednosti iznad 224 miliona dinara.

  Vladajuća partija je 2014. po hitnom postupku izmenila Zakon o finansiranju političkih aktivnosti čime je strankama omogućeno da kupuju nekretnine i novcem iz budžeta.

  Nedugo nakon salaša u Subotici, u avgustu 2019. naprednjaci su u Starom Merkatoru kupili još jedan poslovni prostor, od 418 kvadrata. Za to su, prema podacima Državne revizorske institucije (DRI), platili 43,5 miliona dinara. Na istoj adresi, CINS otkriva, SNS je postao vlasnik još jednog prostora – od 268 kvadratnih metara, koji su 2020. stavili pod hipoteku.

  SNS ima još jednu nekretninu kod granice, ovog puta srpsko-rumunske. U Srpskoj Crnji, malom banatskom mestu, vladajuća stranka je vlasnik prizemnog tržnog centra. U pitanju je nekoliko kancelarija u kojima se nalazila firma Beolink.

  Prema podacima sa katastra nepokretnosti, objekat se prostire na 384 kvadratna metra, a stranka poseduje i poljanu iza objekta. Međutim, osim šestosobnog lokala u kom je smešten Opštinski odbor stranke, SNS nije vlasnik ostalih lokala u tržnom centru.

  Izvor: 021, CINS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE