Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd prodao građevinsko zemljište za 206 miliona dinara

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je građevinsko zemljište u javnoj svojini grada Beograda, na dve lokacije u Lisičjem potoku u opštini Savski venac prodato za 206 miliona dinara na javnim nadmetanjima koja su održana u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada.

  Zemljište površine 1.741 kvadratni metar u Ulici Diane Budisavljević prodato je investitoru po ceni od 151 milion dinara, dok je druga lokacija površine 1.087 kvadratnih metara u Ulici Aleksandra Tirnanića Tirketa prodata po ceni od 55 miliona dinara, precizirao je Vesić, preneo je Beoinfo.

  On je dodao da se prema planskom dokumentu obe lokacije nalaze u površinama za stanovanje sa delatnostima, gde su planirane zgrade visokog standarda stanovanja tipa retke izgrađenosti sa većim brojem stanova.

  Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitorima će u postupku pribavljanja građevinske dozvole, a u skladu sa zakonom i gradskim odlukama, biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što će biti dodatni prihod u budžetu grada, rekao je Vesić.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE