Besplatne akcije: Ako od 2012. niste podizali dividende na računu imate 2.600 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Besplatne akcije: Ako od 2012. niste podizali dividende na računu imate 2.600 dinara

  Ako od 2012. godine do danas niste podizali svoje dividende na ime besplatno dobijenih akcija, na svom računu imate tačno 2.619,36 dinara, pišu Novosti.

  Ovo se ne odnosi na one građane koji su svoje akcije prodali, čime su pravo na, “parče profita” preneli na nove vlasnike ovih hartija. Pravo na besplatne akcije imalo je 4,8 miliona građana Srbije. Oko polovine njih je svoje akcije prodalo, dok ostatak ima pravo na dividendu. To su svi oni akcionari koji poseduju akcije na takozvani “dan dividende” koji utvrdi konkretna kompanija, bilo da je reč o Aerodromu, NIS-u, ili “Telekomu Srbije”.

  Do sada uplaćivani novac na ime dividendi građani mogu da podignu u Poštanskoj štedionici ili u banci gde imaju otvoreni račun. Građanima čiji su računi u drutim bankama zatvoreni, uplaćena dividen da je vraćena Poštanskoj štedionici i ta uplata je evidentirana na novčanim računima građana za besplatne akcije objašnjavaju u Poštanskoj štedionici. Protekle nedelje akcionarima je uplaćen deo profita Aerodroma “Nikola Tesla” 12,48 dinara po dodeljenoj akciji. Na taj iznos imali su pravo svi koji su posedovali akcije Aerodroma na dan 31. decembar 2016. Ove godine je već bila podeljena jedna dividenda Aerodroma, u vrednosti od 35,10 dinara po akciji.

  Izvor: Novosti

  Foto: FreeImages

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE