Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Generalštab

  Berlin stopira finansiranje nemačkog štanda na sajmu oružja u SAD

  Vlada u Berlinu je više od dve decenije finansirala štand nemačkih firmi na najvećem svetskom sajmu vatrenog oružja u Las Vegasu, javljaju nemački mediji.

  „Neće biti obnovljenog nastupa savezne vlade na Shot Showu u Las Vegasu“, izjavila je predstavnica Ministarstva privrede berlinskim dnevnim novinama Tagesspiegel.

  Ministarstvo je reagovalo na zajedničku istragu novina i programa „Magazin Royale“ javnog emitera ZDF o podršci savezne vlade nemačkim izlagačima na sajmu vatrenog oružja. Ministarstvo je saopštilo da je podržavalo nemačke firme od 1998. godine.

  Medijska istraga uglavnom se bavila poslovanjem evropskih proizvođača oružja na američkom tržištu. Prema izveštaju, jedan od najvećih proizvođača pištolja u Sjedinjenim Državama je Sig Sauer, čija je holding kompanija sa sedištem u Emsdetenu.

  Nemačko oružje u masakrima u američkim školama

  Sig Sauer rekao je da je donirao pola miliona dolara američkom udruženju za lobiranje oružja Nacionalnom fondu za streljačke sportove (NSSF) 2020.

  Prema medijskim organizacijama, oružje evropskih firmi korišćeno je u 45 odsto masovnih ubistava u američkim školama od 1982. godine.

  Istraživanje medija pokazalo je da je Udruženje nemačke sajamske industrije (AUMA) odabrala firme izlagače, dok je poslove na licu mesta vodio spoljni pružalac usluga kojem su izlagači morali da plate kotizaciju.

  Prema Tagesspiegelu, Ministarstvo privrede i Savezni zavod za privredu i kontrolu izvoza (BAFA) napravili su završni obračun.

  Izlagači su navodno platili samo delimičan iznos pružaocu usluga, ono što je ministarstvo citiralo kao „naknadu za ušešće“. Preostale troškove platila je nemačka vlada, pišu novine pozivajući se na nekoliko osoba upoznatih s događajima.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE