Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd se „otvorio“ za radnike gradskih firmi

  Beogradska javna preduzeća isplatila su svim zaposlenima jednokratnu solidarnu pomoć od 41.800 dinara, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

  Prema njegovim rečima, pomoć je isplaćena na osnovu Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj i stambenoj delatnosti koji je stupio na snagu 30. avgusta 2018. godine.

  Javna i javno komunalna preduzeća potpisala su sa gradonačelnikom Beograda pojedinačne kolektivne ugovore kojima je planirana isplata solidarne pomoći zaposlenima u visini od 41.800 dinara tako da su Nadzorni odbori preduzeća i direktori doneli odluke na osnovu kojih je, dana 29.10.2018. solidarne pomoći zaposlenima u javnim i javno komunalnim preduzećima, rekao je Mladenović.

  Jednokratnu solidarnu pomoć danas su isplatili Beogradski vodovod i kanalizacija, Beogradske elektrane, Gradska čistoća, GSP Beograd, Zelenilo Beograd, Pogrebne usluge, Gradske pijace, Infostan, Gradsko stambeno, Parking servis, Beograd put, Veterina Beograd i Javno osvetlenje.

  Urbanistički zavod, Ada Ciganlija i Beogradska tvrđava, takođe su obavili uplatu. Očekuje se da će do kraja godine i ostala javna preduzeća tu pomoć isplati zaposlenima, zaključio je Mladenović.

  Izvor: Blic

  Foto: BIZLife/Nina Karaicic

  What's your reaction?

  Komentari

  • Molder

   Zašto naša država ne poradi na firmama koje su propale a nisu isplaćene zarade radnicima.Nekò nema ništa a nekom se daje na pretek. Nisam ljubomoran na ljude koji će dobiti novac već mi je krivo što je u ovom slučaju moja bivša firma koja je bila sa sedištem u nemanjinoj 6.ZELNID a.d i dalje nije isplatila zarade ,meni 6 a nekima i više. Zna li neko kako naplatiti te zarade .

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE