Beograd na trećem mestu liste gradova idealnih za noćni život

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd na trećem mestu liste gradova idealnih za noćni život

  Iako odavno važi ona čuvena da Njujork i Tokio nikada ne spavaju, novo istraživanje pokazalo je da je srpska prestonica daleko bolje mesto za “noćne ptice”.

  Naime, veb stranica “Simple Ghar” pomoću podataka sa aplikacija “OpenStreetMap” i “TripAdvisor”, procenila je u kojim gradovima se najkasnije zatvaraju kafići, restorani odnosno noćni klubovi, a na toj listi se Beograd našao na trećem mestu. Pretekli su ga samo Atina i Kairo.

  Istraživanje sugeriše da Beograđani posebno vole da se zadrže u provodu do kasno veče, budući da se kafići, u proseku, zatvaraju tek oko pola 12 uveče, dok se potom provod nastavlja u nekom od klubova.

  Top pet mesta sa konačne liste:

  5. Dubai

  Prestonica glamura, luksuza i nebodera, sjajna je destinacija za sve koji vole dobre žurke i izlaske. Dubai je osvojio 84.9 poena, a prema istraživanju u ovom gradu se diskoteke u proseku zatvaraju oko pola 2 ujutru, dok restorani i kafići rade do 15 do 11, odnosno pola 11 uveče.

  4. Istanbul

  Jedna od omiljenih destinacija za srpske turiste, biser Bosfora, može da se pohvali četvrtim mestom na ovoj listi, zbog radnog vremena noćnih klubova, koji se u proseku zatvaraju u 1 sat i 16 minuta. Restorani i kafići u Istanbulu obično se zatvaraju pre 11 sati uveče, pa je tako ovaj grad osvojio 86,1 poen.

  3. Beograd

  Noćni život i hrana – to su dve stvari koje stranci najčešće hvale kada posete Beograd. Iako se često ponosimo svojim splavovima i sjajnim opcijama za izlaske, prema ovom istraživanju radno vreme noćnih klubova je znatno kraće, u odnosu na gradove koji su se našli na nižim pozicijama liste.

  Među 100 najboljih tradicionalnih jela širom sveta našao se i jedan srpski specijalitet

  Naime, barovi i klubovi u prestonici se u proseku zatvaraju koji minut pre jedan sat ujutru (00:58). Restorani u Beogradu rade nešto duže u odnosu na druge gradove, do 23:16, ali istinski se Beograd ističe po radnom vremenu kafića, koji rade čak do 23:23 časa u proseku.

  Očigledno je da od đuskanja, Beograđani više vole neobavezne razgovore i druženje uz kafu, čaj ili pivo. Beograd je treće mesto osvojio sa 88,6 poena.

  2. Atina

  Izgleda da Grci izuzetno kasno večeraju, a to potvrđuje činjenica da restorani rade gotovo do ponoći (u proseku do 23.48). Takođe, za dobar provod se vredi uputiti u Atinu budući da klubovi prosečno rade do pola tri (2.26 sata), ali se zato kafići zatvaraju malo pre 11 uveče. Atina je pretekla Beograd sa ukupno 97,4 poena.

  1. Kairo

  Život teče i danju i noću u ovoj afričkoj metropoli sa skoro dvadeset miliona stanovnika. U Kairu klubovi u proseku rade do 3 ujutru, restorani se zatvaraju oko pola 12, a kafići tek u pola jedan iza ponoći. Tako je glavni grad Egipta završio na prvom mestu ove liste sa 98,3 poena.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE