Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  beer fest

  „Beer Fest“ nije isplatio honorare muzičarima: Tretiraju nas kao stoku

  Neki od bendova koji su prošle godine nastupali na Beer festu objavili su na svojim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama da taj muzički festival ni do danas nije muzičarima isplatio honorare u celosti i ne obaveštva ih zašto se to desilo niti kada će biti isplaćeni.

  To su naveli Marčelo, Bjesovi, Goblini, Atheist rap, Del Arno bend, E-play…

  Podsetimo, Beer fest održan je prošle godine u avgustu.

  „Mi, većina bendova koji su 2021. godine nastupili na Beer Fest-u, obaveštavamo javnost da najveći muzički festival u zemlji ni do danas nije muzičarima isplatio honorare u celosti i prave se mrtvi, ne obaveštavajući nas gde je zapelo, kako je smelo da zapne i kada ćemo biti isplaćeni. Za razliku od nekih kolega, rok scena nije uznemiravala preterano javnost proteklih godina, iako je i nama, usled pandemije, rad bio onemogućen, pa time i prihodi. Sada, kada su koncertne aktivnosti koliko-toliko vraćene, najveći festival i njegovi sponzori dozvoljavaju sebi ono što ni sa jednim od neuporedivo manjih festivala nije slučaj: da besramno duguje novac ljudima koji su svoj posao pošteno obavili, strpljivo pre toga deleći sudbinu sa svima ostalima koji takođe nisu mogli da rade u prethodnom periodu“, naveli su oni u svojim objavama.

  Beer fest: Rok za plaćanje istekao pre pola godine

  Na ovaj način, kako su naveli bendovi, Beer Fest – na kome je sviralo preko 60 bendova – nemali broj porodica uvaljuje u finansijske probleme i tretira ih „kao stoku koja nije dostojna čak ni objašnjenja“.

  „Naše je, valjda, da i dalje ćutimo, čekamo i bavimo se razumevanjem, jer smo tobože manje finansijski ugroženi nego festival tog ranga i njegovi sponzori. Ovim putem javljamo: mi na to ne pristajemo. Ukoliko Beer Fest zaista ne preza od toga da na svoje ime baci ovakvu javnu ljagu, čiji će se eho sigurno lepo odraziti na naredne godine, želimo da bude jasno: potrudićemo se da ta ljaga bude sasvim u skladu sa zasluženim – javna i duboka. Preduzećemo sve aktivnosti koje su u našoj moći da ovo isteramo do kraja, i medijski i putem pokretanja tužbi. Na kraju, ostaje gorko pitanje da li je zaista moguće da je sve to potrebno kako bi se neko naterao na notornu odgovornost i preuzimanje sopstvenih obaveza, jasno definisanih ugovorom. U njemu stoji da je rok isplate bio 31. avgust 2021.“, dodaje se.

  Bendovi su najavili i da će javnost od sada biti redovno obaveštati o toku ovog slučaja, pozivajući sve kolege da solidarno stanu uz njih u toj borbi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE